Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

4 tipp, ha nem szeretnél több könnyet ejteni a hagyma a miatt

Bárki, aki picit is járatos a konyhában, tudja, mennyire meg tudja keseríteni a főzési folyamatot, mikor a hagyma aprítása miatt (finoman szólva) könnybe lábad a szemünk. Pedig van pár trükk, amivel megelőzhetjük ezt a kellemetlen jelenséget! Lássuk, szerintünk melyek a leghatásosabb praktikák!

Éljen a fagyasztó! Mint oly sok más konyhai praktika esetén, a mélyhűtő bizony itt is segítségünkre siet. Tedd a hagymát 10-15 perce a fagyasztóba, és máris kevésbé fogja csípni a szemedet! Hátránya: ha megfagy, nehéz lesz szeletelni.

A mikró is jól jöhet. Érdekes módon nemcsak a hideg, hanem a meleg is a mi oldalunkon áll. Vágd le a hagyma alját és tetejét, dobd be 30 másodpercre a mikróba. Hátrány: kisebb fej hagymák ennyi idő alatt akár fel is forrósodhatnak.

Egy kis citromlé. Bármilyen meglepő is, az is rengeteget enyhít a tüneteken, ha egy kevés citromlével bedörzsölöd a kés pengéjét, szeletelés előtt… s valójában minden második vágás után. Hátrány: a sok kenegetés miatt elég időigényes.

Egy szál gyufa csodákra képes. A látvány ugyan kissé nevetséges, ám az eredmény meglepő: ha a szádba veszel egy szál gyufát, a gyufa feje magába szívja az irritációt okozó anyagokat, így azoknak nincs esélyük eljutni a szemedig. Hátrány: vicces látvány, és nagy mennyiség esetén kissé fárasztó is.

Nektek milyen módszereitek vannak még?