3 egyszerű trükk, hogy elűzd a szagokat
Ami a konyhában illat, az a lakás többi részén szag, és ezt még azok is elismerik, akiknek egyébként nem olyan kifinomult a szaglásuk.
Az amerikai konyhás otthonok elterjedésével pedig egyre gyakoribb, hogy a főzés közben keletkező illatok és szagok az egész otthonunkat pillanatok alatt ellepik. De mit lehet tenni, hogy ezek ne maradjanak a levegőben sokáig? Van néhány egyszerű trükk, aminek segítségével olcsón és gyorsan űzheted el a kellemetlen szagokat!
A friss kávé illata
Ha valaki szereti a kávét, akkor kimondottan imádni fogja ezt a kis praktikát! Mindössze pár egész szem kávéra és egy serpenyőre van hozzá szükség, amiben a szemeket gyorsan felhevíted. Bár elsőre intenzívnek fog tűnni a hatás, valójában gyorsan elmúlik az erős illat, viszont semlegesíti a korábbi szagokat!
Téli mámor
A karácsony elmúltával is szeretjük körbevenni magunkat a melegséget, ünnepi hangulatot sugárzó dolgokkal, és az orrunknak is kijár az efféle kényeztetés! Egy kis fazékban forraljunk fel vizet, ebbe szórjunk bele narancsszeleteket és karácsonyi fűszereket (fahéj, szegfűszeg), majd miután összeforrt, vegyük a lehető legalacsonyabb hőfokra a tűzhelyet, vagy tegyük át a radiátorra az edényt. Így szép lassan fog párologni az illatos lé, és akár napokig is eltart a hatása.
Sós frissesség
Talán mind közül a legegyszerűbb praktika, ha félbevágunk és kibelezünk egy narancsot, majd a mederbe pár kanál sót szórunk. A hatás pár órán belül érezhető: üde és friss illat fogja belengeni azt a helyiséget, ahol akár dekorációs céllal is elhelyezzük.