Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

4+1 egészséges nassolnivaló az ünnepek utáni időszakra

Megértjük, ha a végtelennek tűnő karácsonyi nassolás után rá sem bírsz nézni a zsíros, cukros csemegékre. Blogcikkünkben mutatunk néhány finom és egészséges alternatívát, ha valami ízletes snackre vágynál.

1. Pattogatott kukorica

Bár a moziban kapható vajas verzió nem feltétlenül a legjobb választás, a natúr vagy enyhén sózott pattogatott kukorica akár fogyókúrázók számára is megfelelő nassonivaló lehet.

A popcorn ugyanis ballasztanyagokban gazdag, így serkenti az emésztést és az egészséges bélműködést, ráadásul már egy kisebb mennyiség is viszonylag gyorsan eltelít, így mértékkel fogyasztva nagyszerű egészséges nassolnivaló válhat belőle.

2. Olajos magvak

Nem kell, hogy a kamra mélyére kerüljön a nagy karácsonyi sütésből megmaradt dió, mogyoró, mandula, pisztácia és egyéb olajos magvak, hiszen értékes telítetlen zsírokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, így kiváló snack válhat belőlük.

Viszonylag magas zsírtartalmuk miatt érdemes mértékkel fogyasztani őket, ha vigyázni szeretnél a vonalaidra, viszont a bennük található értékes tápanyagok miatt mindenképpen jobb választás lehetnek, mint a hasonlóan magas kalóriatartalmú csipszek, édes sütemények.

3. Zöldség csipsz

Ha mindenképpen burgonyasziromhoz hasonló, ropogós nassolnivalókra vágyunk, érdemes házilag elkészítenünk az egészségesebb és táplálóbb verziót.

 

A zöldség csipsz nemcsak krumpliból készülhet, hanem céklából, sárgarépából, kelkáposzta leveléből, zellerből vagy akár karalábéból is. Nincs más dolgunk, mint vékony szeletekre vágni a zöldségeket és zsiradék nélkül ropogósra sütni őket a sütőben. A színes, ropogós rágcsálnivalót a gyerekek is szívesen fogyasztják majd.

4. Friss, ropogós zöldség

Természetesen nem muszáj kisütni a zöldségeket, hiszen nyersen is ugyanolyan finomak és még gazdagabbak rostban és tápanyagban.

Hosszúkásra szeletelt uborkából, répából, karlábéból, paprikából, zellerszárból látványos és finom csemegetálat készíthetünk, amiről bűntudat nélkül falatozhatunk.

+1 Egészséges mártogatósok, szószok

Szinte bármilyen egészséges nassolnivalót feldobhatunk néhány finom mártogatós krémmel. A mesterséges anyagokkal, ízfokozókkal teli bolti mártogatósok helyett érdemes a saját szószainkat elkészíteni otthon.

Készülhet paradicsomszósz, padlizsánkrém, humusz, guacamole, különböző chutneyk; szinte bármilyen zöldséget felhasználhatunk egy-egy szósz vagy krém elkészítéséhez, az alapanyagoknak és az ízvilágoknak csak a fantáziánk szabhat határt.

Scroll To Top