Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

5+1 egészséges nassolnivaló pillanatok alatt

Egy szigorú diéta sok lemondásra kényszeríthet minket, de ha csak tudatos fogyasztóként szeretnénk odafigyelni a nassolásra, akkor is nagy fejtörést okozhat nekünk az áruházak kínálata.

Pedig bőven akadnak egészséges alternatívák, ha két főétkezés között szeretnénk valami apróságot elfogyasztani: ha megfelelő alapanyagokat válogatunk össze, nemcsak a kalóriák számát, de az egészségkárosító hatást is csökkenthetjük.

Alma és mozzarella

Az alma az egyik leggyakrabban és legolcsóbban kapható hazai gyümölcs, ami önmagában is finom, de még izgalmasabb finomságot készíthetünk belőle, ha sajttal párosítjuk. Egyre több boltban kapható light mozarella, melyből 100 gramm egy almávan párosítva nagyjából 200-250 kalóriát tartalmaz! Szeleteld fel az almát, és tálald kis sajtgolyókkal, és már is kész a tökéletes esti nasi!

Natúr popcorn

Az ízesített pattogatott kukoricákról sok mindent állíthatunk, de azt hogy egészségesek vagy diétások lennének, aligha. Viszont ha a boltbokban kapható mikrós popcorn helyett mi magunk pattogtatjuk ki a kukoricaszemeket, akkor máris egészséges finomásgot kapunk. Olyannyira, hogy sokan esküsznek a popcorn-diétára is, aminek a segítségével állítólag a kilóktól is könnyebb megszabadulni.

 

Padlizsánkrémes mártogatós

Nincs is jobb, mint a vitamindús zöldségek párosítása! Akár önmagukban is fogyaszthatod a friss zeller-, répa- és karalábérudacskákat, de még jobb, ha feldobod őket egy padlizsános mártogatóval. Ehhez nem kell mást tenned, mint leturmixolni némi sült padlizsánt, és ízesíteni kecés fűszerrel.

Salsa

Sokan nem is gondolnák, hogy ez az izgalmas ízvilágú mexikói finomság milyen egészséges! Pedig a felaprított hagyma, paradicsom, paprika keveréke, kis fűszerrel megszórva kalóriaszegény és vitaminokban gazdag. Természetes akkor az igazi, ha nachos helyett itt is a zöldségekre szavazol.

Natúr joghurt gyümölcsökkel

Egy kis pohár natúr joghurt pillanatok alatt el tudja űzni az éhségedet, vagy csillapíthatja a nassolás utáni vágyat, de azért valljuk be, még jobb, ha valami kis extra ízt is kapunk mellé. Természetesen itt is igaz, hogy az a legjobb, ha te magad válogatod össze az alapanyagokat, ezért azt javasoljuk, hogy néhány friss gyümölcskockával vagy darabbal egészítsd ki a nasidat.

Scroll To Top