Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A csokoládén túl: mi minden kerülhet egy Mikulás-csomagba

A Mikulás-csomagról a legtöbbeknek valószínűleg az átlátszó piros nejlon jut eszébe, amelyre a szakállas apó képét nyomtatták, benne pedig csokoládéfigura, szaloncukor rejlik. Kis kreativitással azonban egészségesebb, izgalmasabb csomagokat is összeállíthatunk gyermekeink számára.

Egy narancs vagy alma, esetleg néhány szem mandarin a hagyományos Mikulás-csomagok részét képezi általában. Azonban mivel immár a déli gyümölcsök is könnyedén hozzáférhetőek egész évben, gyakran csalódottsággal tölti el a gyermekeket, amikor csokoládé helyett ezek az egészségesebb nassolnivalók kerülnek elő a csomagból. 

Izgalmassá és nem kevésbé vitamindússá tehetjük a saját magunk által összeállított kis ajándékválogatásokat, ha egzotikus, a gyerekek által még nem, vagy ritkán látott gyümölcsökkel dobjuk fel azt. Egy Mikulás-csomagból előkerülő gránátalma, mangó, papaya vagy sárkánygyümölcs már küllemre is felkelti a gyerekek érdeklődését, és alig várják majd, hogy megtudhassák, milyen ízű a különleges gyümölcs. Az izgalomfaktor pedig a mi malmunkra hajtja a vizet, hiszen így könnyedén juttathatunk vitamindús, friss gyümölcsöt gyermekeink szervezetébe.

Ha a friss gyümölcs sikerében nem bízunk, az aszalt gyümölcsök is finom alternatívái lehetnek a csokoládénak. A hagyományos aszalt szilva vagy barack mellett érdemes akár olyan különlegesebb ízeket is kipróbálni, mint a sárgadinnye, a papaya vagy az immunerősítő és C-vitaminban rendkívül gazdag hibiszkuszvirág aszalványa.

A gyümölcsök mellett a másik hagyományos, gyakran népszerűtlen összetevői ezeknek a csomagoknak az olyan olajos magvak, mint a földimogyoró és a dió. Míg a mogyorót nagy valószínűséggel semleges íze és megpucolásának körülményessége miatt nem eszik szívesen a gyerekek, addig a dió esetében a kesernyés íz lehet a megosztó.

Mivel azonban az olajos magvan tápanyagban gazdagok és tele vannak E-vitaminnal, nem érdemes kihagyni őket a csomagból, elég csupán olyan izgalmasabb, gyerekbarátabb magvakra cserélni őket, mint például mandula vagy pisztácia. Az egzotikus gyümölcsökhöz hasonlóan az olajos magvak esetén is kipróbáltathatunk a gyermekeinkkel olyan különlegesebb magvakat ilyenkor, mint például az egészséges zsírsavakban és jó koleszterinben szintén igen gazdag pekándió vagy paradió.

Természetesen azokat is megértjük, ha a gyermekek csalódottságától tartva nem szívesen hagyják ki az édességeket a csomagból. Ilyenkor a gyermekek egészségéért és a környezetünk épségéért is teszünk, ha házi készítésű nyalánkságokat csempészünk a csomagba. Készülhetünk különböző süteményekkel, habcsókkal, de akár házi szaloncukrokat is készíthetünk mandula és aszalt gyümölcs darálékát összegyúrva és csokoládéba mártva.

A nyalánkságok mellett apró játékokat, használati tárgyakat is rejthetünk gyermekeink cipőjébe. Kisautók, dínófigurák, hajgumik, hajcsatok kerülhetnek az ajándékok közé, amelyek nemcsak kiváltják az egészségtelen nassolnivalókat, de hasznosak és a gyerekek akár hónapokon, éveken keresztül is örömüket lelhetik ezekben az apróságokban.

Természetesen úgy is tökéletes a csomag, ha a hagyományos összetevők és a megszokott Mikulás figurák kerülnek bele főleg ha jó minőségű, valódi csokoládéból készült figurákat választunk , hiszen a gyermekeink öröme így is teljes lesz. 

Scroll To Top