Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A győztes torta és aki mögötte van

Informatikus és cukrász? Miért ne? Kovács Gábor egyszerre testesíti meg a kettőt, bár igaz, utóbbit – legnagyobb bánatunkra – csak hobbiból teszi.

Most azonban mégis lehetőségünk nyílt rá, hogy többször is megkóstolhassunk legalább egyet a sok kreatív alkotása közül! A Zila Tortaforma ugyanis 2018. őszén receptversenyt hirdetett: a célunk az volt, hogy felkutassunk olyan tehetséges cukrászokat – akár hivatásos, akár hobbiból sütögetőket –, akik a Zila Tortarformák segítségével valami igazán egyedit és finomat tudnak alkotni.

A sok beérkezett recept közül végül Kovács Gábor Flódni tortája nyerte el leginkább a Zila szigorú zsűrijének tetszését, így ezt az almás-diós-mákos finomságot most legalább egy hónapig bármelyik vendégünk megkóstolhatja kávéházunkban!

De hogy is került a számítógép mögül a konyhapulthoz Gábor? Saját bevallása szerint már gyerekkora óta lelkesedett a sütésért. Alig 7-8 évesen kezdett el a konyhában tevékenykedni, mikor édesanyja egy baleset következtében kis ideig nem tudta használni az egyik kezét. Gábor viszont egy apró kuktaként lelkesen elvégezte helyette a teendőket, mígnem azon kapta magát, hogy már önmagától is szívesen készít finomságokat a családnak, barátoknak vagy épp iskolatársaknak.

A váratlanul jött hobbi aztán felnőtt korára is megmaradt, és bár volt egy kisebb szünet az alkotásban, szerencsére az elmúlt években ismét ezzel tölti szabadidejét.

Persze azzal, hogy a Zila Kávéházban megkóstolhatjuk ezt a mennyei Flódni tortát inkább mi nyertünk, de Gábor sem maradt nyeremény nélkül, hiszen a 2017-ben Dubaiban megrendezett Gulfood Awardon a Legjobb Vendéglátás Innováció kategória győztes termékét, egy Zila Szívküldi Tortaformát is kapott a dicsőség mellé!

Kovács Gábor, a receptverseny nyertese, valamint Zila László mestercukrász

Scroll To Top