Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A hétköznapi esték ízletes frissítői, a moktélok

Sokakkal együtt Te is megfogadtad a hónap elején, hogy száraz januárt tartasz és az év első heteiben nem fogyasztasz alkoholt? Vagy csak olyan ízletes felfrissülésre vágysz, amelyet garantáltan nem kísérnek másnap olyan kellemetlen tünetek, mint például fejfájás vagy émelygés? Egy moktél bármely alkalomra tökéletes választás lehet.

A moktélok, ahogy a nevük is mutatja (az angol mock szó annyit tesz, utánozni, kifigurázni), koktélok egy kis csavarral. Ez a csavar pedig nem más, mint hogy alkohol nélkül készülnek. A moktélok azonban nem egyszerűen csak alkoholmentes koktélok, hanem annál sokkal többek. Számos képviseljüket ugyanolyan műgondda készítik el, mintha alkoholos társaik lennének, így hasonlóan egzotikus, frissítő élményt tudnak nyújtani.

Természetesen nem kell rögtön exkluzív összetevők és profi eszközök után kutatva feltúrni az üzletek, webáruházak kínálatát, hiszen gyakran már a leghétköznapibb alapanyagokból is remek kreálmányokat készíthetünk. Gyümölcslevek, szörpök, frissen facsart vagy pépesített gyümölcsök…nyugodtan kísérletezhetünk ízek és színek harmóniájával, bevethetünk olyan nem mindennapi összetevőket, mint például uborka vagy mondjuk bazsalikom. De ha a jól bevált ízeket preferáljuk, egy egyszerű almafröccsel is felfrissülhetünk.

Egyes moktélok elkészítése persze, mint azt már említettük, igényel bizonyos eszközöket, speciális összetevőket és némi szakértelmet. Az inzterneten moktél receptek után kutatva találkozhatunk például olyan izgalmas receptekkel, amelyek alkoholmentes ginnel kézülnek, de számos képviselőjükhöz már az is elég, ha beszerzünk néhány üvegnyi minősegi gyömbérsört.

Moktéljainkat meg különlegesebbé tehetjük a koktélok világából ismert dekorációval. Használhatunk koktélcseresznyét, látványosan szeletelt friss gyümölcsöt, a martini-koktélok mintájára készíthetünk citrusfélék héjából kis spirálokat. A koktél-élményt tökéletessé tehetjük színes koktélesernyőkkel és szívószálakkal.

Az otthonunkban tálalt moktélokkal, vendégeinket is elképráztathatjuk. Ebből az élményből ráadásul az esemény kiskorú résztvevőinek sem kell kimaradniuk, hiszen ezeknek az italoknak rendszerint nincs olyan összetevőjük, amelyet ők nem fogyaszthatnak. Hatalmas előnyük, hogy olyanokat is megkínálhatunk velük, akik a közös időtöltés után volán mögé terveznek ülni.

De természetesen készíthetünk magunknak egy-egy ilyen extravagáns italt akkor is, ha csak egyedül lazítanánk elnyújtózva otthon a kanapén vagy a fürdőkádban, hiszen egy kis kényeztetést időről időre mindenki megérdemel.

Scroll To Top