Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A magyar csapat 2019-re készülhet a Bocuse D’or nemzetközi versenyén

Pohner Ádám és a magyar csapat, vagyis Vomberg Frigyes, Csillag Richárd és Hamvas Zoltán nyolcadikként továbbjutott az európai megmérettetésen, azaz drukkolhatunk nekik 2019 januárjában a lyoni döntőn is. Az idei Bocuse D’or európai dobogóját a skandinávok uralták első helyen a norvégokkal, második helyen végeztek a svédek, a harmadikon a dánok.

Ezúttal is kétféle ételt kellett elkészítenie Pohner Ádáméknak, egy hús- és egy vegetáriánus tálat. Az idei téma a helyszín adottságaihoz mérten a piemonti tartomány különlegességeit tartalmazta. A hústálhoz Fassona Piemontese marhafiléből bélszínt, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizsből rizottót készítettek, ezek mellett borjúszűz került rá céklával, zellerkrémmel és piemonti borjúbrízzel. A tál megkoronázását a magyar ízek jelentették most is. Libamáj és vargánya került még a tányérra a Tokaji aszúval, kakukkfűvel és almával főzött alaplé mellett. A vegetáriánus tányér különösen ötletes lett, hiszen a magyar csapat ehető tojáshéjat formázott a felhasznált alapanyagokból és abban tálalta a meglepetés alapanyagot, azaz a spagettit, amiről csak egy nappal korábban szerezhettek a versenyzők tudomást. A tojáshéjat barnavajas kenyérrel, Castelmagno sajttal és sajtos morzsával töltötték, tojássárgakrém került fel spárgával mellé. Sáfrányos krumplipürét, paradicsomos tarte-ot, padlizsánnal töltött feketekenyeret, póréhagymás-spárgás tekercset és zöldségsalátát szezonális zöldségekkel szolgáltak fel.

 

Széll Tamás, aki a legutóbbi döntőn a negyedik helyet szerezte meg és hústáljáért különdíjat zsebelt be, most a zsűri elnöki székében ülhetett. Azt nyilatkozta a magyarokról, hogy legnagyobb erősségük az volt, hogy mindkét ételük színvonala kiegyensúlyozott volt, míg számos ország táljait kóstolva azt tapasztalta, hogy a két étel minőségében különbségek voltak. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse D’or Akadémia elnöke elmondta, hogy büszke arra, hogy a magyar gasztronómia eljutott arra a szintre, hogy helye van Európa élvonalában. Pohner Ádám a verseny után pedig a következőket nyilatkozta az MTI-nek: „Jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisan tudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog az előző napi piacon, amivel másképp számoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük.”

 

Gratulálunk Pohner Ádámnak és a teljes magyar csapatnak a kiváló szereplésért! Alig várjuk, hogy láthassuk őket a döntőben 2019 januárjában.

Scroll To Top