Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek I.

Ha van olyan könyvtípus, ami soha nem megy ki a divatból, a recepteskönyv egészen biztosan ilyen! Ugyanakkor a klasszikusok (mint például Horváth Ilona szakácskönyve) mellett az utóbbi években tucatszám jelentek meg az új sztárok.

Kicsit körbe néztünk a könyvesboltok topplistáján, hogy megtudjuk, mik manapság a legnépszerűbb szakácskönyvek. A felhozatal szinte végeláthatatlan, de azért csak sikerült megtalálni a házi szakácsok kedvenceit.

Borbás Marcsi: A sűrűje – 100 szívmelengető recept

2014 óta rendíthetetlenül vezeti az eladási listákat ez a remek szakácskönyv, melyben Borbás Marcsi saját kedvenc receptjeit mutat be. Sokat közülük akár közös, családi főzések keretein belül is el lehet készíteni, de vannak olyanok is, melyek igazi kísérletezések során jöttek létre. Aki kicsit is konyít a főzéshez, imádni fogja ezt a kiadást, de érdemes a szerző többi könyvét is figyelni: a Magyarország finom – Szívem csücske ország sarka, a magyar gasztronómián kalauzolja végig az olvasót.

Jamie Oliver: Jamie 15 percesek

Jamie Oliver a világ egyik leghíresebb szakácsa. Köszönhető ez tévés műsorainak, étteremláncolatának és változatos receptkönyveinek, melyek között igazi extrém darabok is találhatók, amikkel csak a profibb szakácsok bírkóznak meg. Aki viszont az egyszerűbb, mégis nagyszerű recepteket keresi – és ebből vannak többen – az imádni fogja ezt a kiadást, ami csupa gyorsan összedobható finomságot rejt magában.

Szabó Magda: Egy czitrom hajával

Szabó Magda még halála után bő tíz évvel is tartogatott meglepetést számunkra. Hagyatékából előkerült egy újabb, jócskán megtépázott, rongyos-rojtos szélű, pluszlapokkal kiegészített kézírásos receptfüzet. Míg az előző, szintén az örökség részeként megjelent Egy meszely az fél icce című kötetben a receptúrák szorosabban kötődtek az írónő családjához, a most nyilvánosságra kerülők más okból lehettek fontosak számára. A 2018-ban kiadott gyűjtemény azonnal a szakácsok szívébe lopta magát!

Sándor Tamás – Segal Viktor: Sajtfogások – Legelőtől a tányérig

Aki a sajtot szereti, az rossz ember nem lehet! Így tartja ezt a könyv két szerzője is. Változatos receptek a legegyszerűbb sajttáltól a legkülönlegesebb sajtos főételeken át a legizgalmasabb sajtalapú desszertekig; minden, amit a legelhivatottabb őstermelőktől és sajtkészítőktől a sajtok teljes palettájáról megtudhatunk: a lágysajtoktól a félkemény és kemény sajtokon át a nemespenészes sajtokig. De nem csak sajt! Tanácsok a csodálatos friss alapanyagok – a tej, a túró, az író, az aludttej, a tejföl, a joghurtok, a sajtkrémek és más csemegék – felhasználásához. Sajtműhelyek és -manufaktúrák a legkülönbözőbb hazai régiókból. Különleges, hiánypótló gyűjtemény arról, hol tart ma a minőségi sajtgasztronómia Magyarországon.

Nagy Eszter: Kreatívan magyarosan – Ahogy én szeretem

Nagy Eszter kreatív séf neve ma már országszerte ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár a klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Kreatívan magyarosan – Ahogy én szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk. Szakácskönyvéből ízelítőt kapunk abból is, hogyan született meg egy új fogás, vagy éppen milyen gyerekkori emlékeket idéznek fel az egyes ételek

Scroll To Top