Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A sütőtök hússal az igazi!

Bár a sütőtököt önmagában is nagyon szeretjük, ez az őszi finomság a különleges ízkombinációk alkotásakor lehet leginkább a segítségünkre, főként ha húsokkal szeretnénk párosítani valamilyen gyümölcsöt.

A sütőtök Közép- illetve Dél-Amerikából származik, és már az inkák, aztékok és maják körében is nagy népszerűségnek örvendett. Nem si csoda, hogy ennyire kedvenc étel volt, hiszen rendkívül magas a  rosttartalma, melyközismerten jótékony hatással van az emésztésre, magas C-vitamin tartalmának köszönhető erős antioxidáns hatása pedig szintén indokolttá teszi a fogyasztását.

Szerencsére ma már hazánkban is népszerű élelmiszernek számít. Amint hidegebbre fordul az idő, végre elérkezik a sütőtök időszaka is, de érdemes kicsit továbbgondolni a fogyasztási formáit! Már más gyümölcsnél is megtapasztalhattuk, hogy milyen finommá teheti a húsos fogásokat: az ananász a pulykát, az áfonya a szarvast, a sütőtök pedig a csirkét bolondíthatja meg leginkább.

Ha valami egyszerű, de nagyszerű, könnyen elkészíthető finomságot szeretnénk készíteni, válasszuk a sütőtökös csirkenyársat! Ehhez nem kell mást tennünk, mint egyenletes méretű csirkemell kockákat pár óráig egy mézes-rozmaringos-chilis pácban pihentetni, majd ha már eleget pácolódott, nagyjából azonos méretű sütőtökockákkal felváltva nyársra húzni. A megmaradt páccal bekenjük a nyársat, és már tehetjük is a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Nagyjából 15 perc alatt meg is sül, de a hús állagából könnyen kideríthetjük, hogy készen van-e már az ínyenc vacsora.

Scroll To Top