Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés
Sauska borvacsora

Áprilisi gasztrofesztiválok

Áprilisban rengeteg helyszínen várják a gasztronómia szerelmeseit különböző programokkal és fesztiválokkal. Borok, pálinkák és húsvéti készülődés a főszerepben!

 

Húsvétváró – Veresegyház, április 8.

Veresegyházán, a Gombai cukrászdánál várják az érdeklődőket április 8-án, hogy közösen készüljenek a húsvétra. Árusok, gyerekprogramok, kürtőskalácsok és utcabál is várja az odalátogatókat reggel 9 órától.

Tavaszi Pincenyitogató – Hajós, április 8.

Az INTEGRO Pinceszövetség ötödik alkalommal is megrendezi a Tavaszi Pincenyitogató-Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztet. A közel húsz pincegazda várja kóstolóra a borkedvelőket. A tájékozódást az infopontokon beszerezhető térképek és a présházak elé tűzött zászlók segítik.Az italok mellett rengeteg finomság is várja a vendégeket, minden présház a gasztromennyország egy apró szegletévé válik.

Medvehagyma Fesztivál – Orfű, április 8.

Orfűn április 8-9-én gasztronómiai-kulturális fesztivált szerveznek, az egészség megőrzés jegyében, ahol minden a medvehagymáról fog szólni! A gasztrónómiai-kulináris élményeket a kulturális programokról is gondoskodnak a szervezők, lesznek kézműves foglalkozások, gyerekprogramok és zenés-táncos események is.

Indiai Íz- és Egészségfesztivál – Budapest, április 9.

A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egy ensúlya áll. Éld át Te is a szervezők segítségével India hétköznapi csodáit!

Vulkanikus Borok Kóstolója – Budapest, április 13.

Magyarország sokat köszönhet a vulkáni tevékenységeknek; nem csak a természetes melegvízű fürdőket, hanem vulkanikus borokat is. Ezeknél a boroknál a közös nevező a vulkanikus talaj, a mi a magyar borvidékek közül főként a Badacsony, Somló, Tokaj-Hegyalja és a Mátra területein jellemző. Az itt készült tételek roppant változatosak is lehetnek, mivel az alapanyag, a technológia és az érlelés is jelentős különbségeket mutathat.

Húsvéti Sabar Bortúra – Káptalantóti, április 14-16.

Újra Balaton-felvidéki, tanúhegyes kirándulást szervez a Sabar Borház. A program péntek délután kezdődik, és vasárnap estig tart. A résztvevők felkeresik Csobánc várát és a Diszeli Első Magyar Látványtárat, és körsétát tesznek a Szent György-hegy bazaltorgonás csúcsán is. Szállás saját sátorban a Sabar pince udvarán, vagy előre jelzett igény esetén vendégházban.

Falusi húsvét – Nyíregyháza, április 17.

A már hagyományosan húsvét második napján megrendezésre kerülő rendezvény idén is a húsvéti készülődés csúcspontja lesz Nyíregyházán. Húsvéthétfőn folklórprogrammal, hagyományos locsolkodással, kirakodóvásárral, és eltérő felekezetek húsvéti asztalait bemutató kiállításokkal készülnek a Múzeumfaluban.

Olasz meló – Főzzünk együtt vacsorát! – Budapest, április 19.

Lenne kedved Vincenzóval főzni egy jó kis olasz vacsorát? Mit szólnál, ha most a nápolyi séffel készíthetnéd el a vacsorád, egy nagyszerű olasz étteremben. Miután elkészült a kétfogásos mennyei menü, remek hangulatban elfogyasztjátokd, remek olasz zenét hallgathattok hozzá, majd izgalmas, autentikus történeteket ismerhettek meg az országról.

Kékfrankos Április – Budapest, április 22.

A Kékfrankos Április a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító program, amelyben e sokszínű szőlőfajtára szeretnénk irányítani a figyelmet. A legtöbb tételt felvonultató kóstolóra a Corinthia Budapestben kerül sor április 22-én, ahol a kékfrankos mellett kékfrankos alapú borok, többek között rozék és bikavérek is kóstolhatók.

Mangalica Fesztivál – Debrecen, április 21-23.

2017-ben 8. alkalommal rendezik meg Debrecenbena Mangalica Fesztivált, a város szívében, a Debreceni Nagytemplom előtti Kossuth téren. A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.

Sauska Borvacsora – Budapest, április 27.

Április 27-én a Zila Kávéház és Éttereben szeretettel várjuk vendégeinket egy különleges borvacsorára, ahol szakember segítségével kalauzoljuk végig a résztvevőket a Sauska Pincészet különböző borain, ínycsiklandozó falatokkal kísérve.

Pálinkafesztivál – Gyula, április 28-30.

Áprilisban Gyula a pálinka fővárosává válik, hiszen a legfinomabb pálinkák készítői gyűlnek egy helyre, hogy megmutassák, milyen is az érett gyümölcsöt megidéző, igazi pálinka. A fesztiválon minőségi és különleges termékek közül válogathatnak a résztvevők. Napközben programok, esténként pedig országosan híres előadók szórakoztatják a közönséget.

Sauska borvacsora

Scroll To Top