Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Áprilisi gasztroprogramok

Immár feltartóztathatatlanul jön a jó idő, mi pedig végre kimozdulhatunk a szabadba! Persze a legjobb, ha a kirándulásokat összekötjük egy kis finomsággal. Áprilisban pedig remek programok közül válogathatunk, ha a hasunkat is kényeztetni szeretnénk!

VinCE Budapest Wine Show – Budapest, 2018. április 5.

Ahogy a név is jelenti, a rendezvény elsősorban a borról szól (vin), és Közép-Európában várja vendégeit (CE=Central Europe). A rendezvényen 160 kiállító állít ki, magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat is kóstoltatja borait. A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más is – ugyancsak helyet kapnak a rendezvényen. A kiállítás mellett ültetett borkóstolókon – mesterkurzusokon – és interaktív workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, naprakész információt és hatékony segítséget kaphatnak a borászatok.

Orczy-park Családi Nap – Budapest, 2018. április 7.

Újjászületett Belső-Budapest legnagyobb zöldfelülete. A közpark átadásának alkalmából április 7-én, szombaton egész napos ingyenes családi fesztivál várja a látogatókat, számtalan színes programot biztosítva kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A gyermekkoncertek, vásári játékok, kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, színpadi bemutatók, kvíz- és nyereményjátékok, valamint street food kitelepülések mellett rengeteg interaktív sportbemutató és -vetélkedő kínál szórakozási lehetőséget.

Sakura ünnep a Füvészkertben (Hanami workshop)– Budapest, 2018. április 8.

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. Ezen a napon az érdeklődők egy Hanami workshopon is részt vehetnek, ahol különleges japán fogások elkészítését tanulhatják meg.

  1. Gömöri Kolbászfesztivál – Kazincbarcika, 2018. április 14-15.

Borsod Megye és közelebbről annak Gömöri része, nem tartozik kifejezetten a „Kolbász szülőhazájának”, azonban az évszázadok alatt ezen a területen is hagyományosak voltak az évi legalább kettő alkalommal (Húsvét, Karácsony közeli napokban), a paraszti udvarokon megtartott disznótorok és annak a szerves részét képező kolbászkészítés is. Ennek kapcsán itt is kialakultak az ehhez fűződő szokások, népi hagyományok és ízek. Az egész hétvégés programon ezeket ismerhetik meg a látogatók.

  1. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál – Budapest, 2018. április 18-22.

Immáron negyedik éve kerül megrendezésre a Serfőző rendezvények szezonnyitó sörfesztiválja, Budapest egyik üde színfoltjának számító Corvin Sétányon. Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy nektek négy nap nem elég a sörfesztiválozáshoz, így idén úgy döntöttünk öt naposra szervezzük szezonnyitó sörös ünnepünket. Több nap, több sör, sok sör, jó idő, hangulat a köbön.

Image may contain: drink and text

St. Andrea Borvacsora a Zila Kávéházban – Budapest, 2018. április 19.

Immár hagyományosnak számító módon, a Zila Kávéház és Étterem ismételten borvacsorát tart az ország egyik neves és minőségi pincészetével karöltve. Ezúttal a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet mennyei borai társulnak ínyenc fogásokkal, a menüsoron pedig Ifj. Lőricz György, borász kalauzolja végig a vendégeket.

 

 

Scroll To Top