Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Augusztusi gasztrofesztiválok

Még egy hónapig élvezhetjük a nyári napsütést, de a strandoláson kívül érdemes a gasztroprogramokra is odafigyelni, hiszen rengeteg kulináris élvezet vár minket országszerte.

Zamárdi Gasztro & Utcza Fesztivál – Zamárdi, augusztus 3-6.

Augusztus első hétvégéjén, immár második alkalommal kerekedik igazi zenei és gasztronómiai kavalkád Zamárdiban, közvetlenül a Balaton-parton. Négy napon át utcazenészek, koncertek, street food autók, kézműves sörök és a Balaton legjobb borai lesznek a főszerepben a Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztiválon!

Fokhagyma Fesztivál – Bátya, augusztus 4-5.

A bátyai emberek életében a fokhagyma évszázadok óta jelen van. A fokhagyma nem csak a levesek, pörköltek és sültek, hanem kelt, és kevert tészták ízesítője is. Készítenek belőle savanyúságot, és fokhagyma olajat is. Egyedülálló gasztronómiai verseny a fokhagyma jegyében Bátyán. A IX. Országos Fokhagymafesztivál és Gasztronómiai Verseny, valamint Falunap 2017. augusztus 4-5. között kerül megrendezésre Bátyán.

Fröccs & Lángos Fesztivál – Budapest, Kincsem Park, augusztus 4-6.

A tavalyi év után ismét találkozhatunk kedvenc nyári italunkkal a FRÖCCS-el! Látogass el augusztusban a Kincsem Parkba, ha szereted a sajtos-tejfölöst vagy a hosszúlépést, mert újra hömpölyög a kisfröccs, nagyfröccs, sportfröccs, házmester. A nagyobb helyszín adottságainak köszönhetően kisebb sorral, nagyobb kínálattal várják a látogatókat. Fröccs és lángos mellett sörrel, alkoholmentes italokkal, pálinkákkal és egyéb gasztro élménnyel is készülnek.

Dinnyenap – Ópusztaszer, augusztus 5.

Ezen a népszerű hagyományőrző rendezvényen sok-sok dinnyével, játékos vetélkedőkkel, népzenével, néptánccal várják a látogatókat. Dinnyesúly saccolás, dinnyeevő verseny, sárgadinnyelekvár főzés és kóstolás, kézműves foglalkozások és helyben készült dinnyeszobor kiállítás is szerepel a programok között.

Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál – Fertőd, augusztus 12.

A Gránátos házak közötti sétányon kerül megrendezésre ez a különleges kulturális, turisztikai és gasztronómiai fesztivál. A szervezők célja a hagyományteremtés, hogy megőrizzék a barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit. 2017-ben már 5. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál.

Bor és Kenyér Ünnepe – Siófok, augusztus 16-20.

Hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye a Bor és Kenyér Ünnepe, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. Folk- és világzene, kézműves hagyományok kerülnek előtérbe ezeken a napokon. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket Siófokon, a Balaton partján. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, koncertek és ünnepi események várják a közönséget: kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál – Balatonboglár, augusztus 17-20.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Boglári Szüreti Fesztivál idén 41. alkalommal kerül megrendezésre rengeteg fellépővel 2 színpadon, BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvarral, a Balatonboglári Borvidék boraival, kézműves és kirakodóvásárral, szüreti felvonulással és vidámparkkal.

Kézműves Sörünnep – Kaposvár, augusztus 17-20.

A Dél-Dunántúl legjobb kézműves söreit, és az általuk meghívott vendég főzdék kínálatát augusztus 17-20 között kóstolhatják meg az érdeklődők az Első Kaposvári Kézműves Sörünnepen, mely a Kaposfest keretein belül kerül megrendezésre. De az italokon túl finom átelek is várják a látogatókat: Lokodi Ákos, az Erzsébet Sörház kreatív séfje gondoskodik a prémium minőségű grill ételekről.

Országos Csokoládéfesztivál – Szerencs, augusztus 25-27.

Tizedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek. Soha nem látott programsorozat várja a Szerencsre látogatókat!

Chocolate Chocolates Nibble Sweetness

Országos Lecsófesztivál – Balatonkenese, augusztus 26.

Lecsót főzni mindenki tud, s mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá? Mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó? A titokra fény derül majd Balatonkenesén, augusztus végén, immáron tizenharmadik alkalommal! A lecsójukat a világnak is megmutatni bátor csapatok jelentkezését már várják a főzőversenyre.

Országos Bio Főzőverseny és Pásztortalálkozó – Balmazújváros, augusztus 27.

Immár 15. alkalommal rendezik meg az Országos Bio főzőverseny és Pásztortalálkozót, amelyet hagyományosan minden évben augusztus utolsó vasárnapján tartanak Vókonya pusztán. A rendezvény keretében a háromgémű kútnál köszöntik a Hortobágy Örökös Pásztorait, a nap folyamán bio alapanyagokból készült hagyományos pásztorételek, italok kóstolása, biobüfé, továbbá kézműves termékek bemutatója és vására, táncház, gyermek játszóház, szamaragolás, népi játékok is várják az érdeklődőket. A vendégek szórakoztatásáról népzenei együttesek, valamint a megye neves táncegyüttesei gondoskodnak.

 

Scroll To Top