Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Az amerikaiak kedvenc szendvicse, a BLT

Az amerikai szendvicskultúra világszerte ismert, jórészt gyorséttermei miatt, ahol a BLT szintén hódít. Azonban egy kiadós hétvégi reggelinek mégis szívesebben fogyasztanánk az eredeti recept alapján.

A BLT valójában egy rövidítés, a B a bacont, az L a lettucet, a T pedig a tomatot jelenti (azaz szalonna, saláta, paradicsom). Nagyon egyszerű, de annál fenségesebb lakoma. Ahogy a croque monsieurnél, ennél a szendvcsnél is a hozzávalók minősége miatt kedvelik annyira. A silány minőségű gyorséttermekben készített BLT helyett közöljük az eredeti receptet, amitől biztosan összefut majd a nyál a szádban.

 

Először is, végy egy jó adag zsíros szalonnát. Semmiképpen se válaszd az előre csomagolt, vékonyra szeletelt alternatíváit, ehhez igazi finom zsírszalonnára lesz szükséged. Egy serpenyőbe annyi bacont teríts le, amennyi kitölti, de ne legyen közöttük átfedés. Alacsony hőmérsékleten süsd körülbelül 15 percig, amíg szép piros nem lesz. A pirított zsemlét kend be vékonyan jó minőségű (a legjobb, ha házi) majonézzel, helyezd el benne a készre sült bacont, a ropogós, mosott jégsalátát és a friss nyári paradicsomot (természetesen felvágva). Máris kész ez a végtelenül egyszerű, de igazán ízletes szendvics. Persze adhatsz hozzá más fűszereket vagy plusz hozzávalókat is, ha kedved tartja.

 

Scroll To Top