Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Bécs üde illata

Az olasz kávék világa után most Bécs szívébe kalauzoljuk el Önöket egy kis kóstolásra. A Zila Kávéház büszke rá, hogy évek óta készíti a világ számtalan pontjáról származó kávék egész sorát vendégei számára – íme egy kis segítség a választáshoz, ha legközelebb ellátogat hozzánk.

A bécsi jellegű kávék alapja közepesen pörkölt babkávéból készült feketekávé. A pörkölési mód is innen kapta a „bécsi” elnevezést.

A jellegzetes bécsi kávékat nem csupán isteni aromájuk és a reggeli frissesség miatt fogyasztjuk. Az innen származó italok ugyanis inkább ínyenc különlegességek, kóstolgatni való finomságok.

Ilyen például a sorozatunk előző részében taglalt latte macchiatóra külsőben rendkívül hasonlító melange; a kávé, tej és tejszín éteri keveréke azonban merőben más ízharmóniát teremt a csészében. A tetejét sem zárjuk le tejszínhabbal vagy tejhabbal – a tejszínt magába az italba keverik bele. Leggyakrabban egy ujjnyi mézzel az alján kerül felszolgálásra, így már minden különösebb ízesítés nélkül fogyasztható finomság.

A kapuzinert is érdemes kipróbálni. Ez a bécsi jellegű kávé már igazi kávéorgiának nevezhető: az isteni zamatot ugyanis nem csupán tejszínhabbal, de még kakaóporral is megbolondítják az élelmesebb baristák.

Szintén a bécsi kávék sorát gyarapítja az egészen bódító pharisäer, ami rummal és tejszínnel készül, így csak mértékkel ajánljuk fogyasztását.

Scroll To Top