Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Borzongató nassolnivalók a halloweeni asztalra

Ugyan a modern korban elsősorban az angolszász országokban van hagyománya a megünneplésének, a hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy megtartják a Halloweent családjukkal, barátaikkal. Ha igazán emlékezetes ünneplést akarunk előkészíteni, az ilyenkor megszokott hátborzongató jelmezek és díszlet mellett a nassolnivalók küllemére is érdemes figyelmet fordítani. Blogcikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet, melyek mentén nekivághatunk az év legborzongatóbb ünnepére való konyhai készülődésnek.

 

Mivel a grimaszoló lámpások készítésének hagyománya miatt a tök teljesen összeforrt a halloweennel, nem foghatunk mellé, ha tökös ételek készítésében gondolkodunk. Készíthetjük töltött formában, de belekerülhet akár krémlevesbe, gnocchiba, rizottóba, esetleg krumplipürébe.

 

Magas cukortartalma miatt édességekhez is remek alapanyag; az angolszász országok hagyományos hálaadási menüjének egyik elengedhetetlen fogása, a tökös pite a halloweeni asztalra is remekül passzolhat.

Ugyan az ünnep a gyerekek „trick or treat” (csokit vagy csalunk) játéka miatt sokaknak a mértéktelen édességfogyasztásról szól, érdemes lehet sós snackekkel is készülni. Süthetünk például sós rudakat a végükön egy-egy szem mandulával, mintha levágott ujjak lennének, de akár megszokott fogásokat is öltöztethetünk borzongató külsőbe.

Előkészülhetünk kifejezetten halloweeni hotdogokkal. Az virsliket néhány vágással emberi ujjakhoz hasonlóvá tehetjük, a tökéletes összhatás kedvéért pedig még egy kis vérrel (azaz ketchuppel) is megbolondíthatjuk az összeállítást. 

Ha szívesen töltünk időt az ételköltemények aprólékos kidolgozásával és minden részlet pontos megmunkálásával, desszertnek készíthetünk látványos cupcakeket, melyre az ünnep borzongató motívumai kerülhetnek. Nyugodtan szabadon engedhetjük a fantáziánkat: a tökálámpásoktól a vámpírokon, zombikon, szellemeken át a hátborzongató temetői jelenetekig bármit megvalósíthatunk. Csupán a kreativitásunk és a kézügyesságünk szabhat határt.

A cupcakek alapjául szolgáló muffinok ízvilágát is hozzáigazíthatjuk az ünnephez: készülhetnek narancslével vagy narancsos joghurttal, az angolok kedvelt fűszerkeverékével, a pumpkin spice-szal (a tökös pite ízesítéséhez használt fahéjból, szegfűszegből, szerecsendióból és gyömbérből álló mix) vagy magát a sütőtököt is a tésztába csempészhetjük.

Ha azonban valami gyors és elronthatatlan, mégis dekoratív kreálmánnyal szeretnénk lenyűgözni a vendégeinket, chocolate chip cookie-hoz hasonló sütiket is készíthetünk, melyekre néhány vonással rémisztő vagy éppen riadt arcot rajzolhatunk.

Persze ha egyáltalán nem akarunk utólagos dekorációval fáradni, az is remek megoldás lehet, ha eleve az ünnep megszokott színvilágát idéző narancssárga-fekete nassolnivalók kerülnek az asztalra.

Akármelyik mellett is döntünk, garantált, hogy a hangulatos kreálmányokkal még emlékezetesebbé tehetjük a halloweeni ünneplést. Aki pedig biztosra szeretne menni, és dekoratív és finom édességekkel lepné meg a vendégeit, de nincs lehetősége neki elkészíteni őket, a Zilában garantáltan megtalálja a tökéletes finomságokat.

Scroll To Top