Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Csináld magad saláta

A saláták fontos és egészséges részét képezhetik az étrendünknek, de sajnos gyakori a probléma, hogy gyerekek – és sok esetben egyes felnőttek is – unalmasnak találják. Pedig fontos lenne, hogy minél inkább részét képezze a táplálkozásunknak. Szerencsére vannak trükkök, amivel bárki számára meghozhatjuk hozzá a kedvet! Íme, a mi egyik kedvenc praktikánk.

Egy kevert salátában az a legjobb, hogy szinte bármit beletehetünk. Ha azonban előre elkészítjük, biztos lesz benne olyan összetevő, amelyik valamelyik családtagnak nem nyeri el a tetszését. Ha azonban mindenki önmagának állítja össze, máris jobb a helyzet, hiszen a „finnyásoknak” is kedvére tehetünk.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a rendelkezésünkre álló zöldségeket feldarabolni, majd külön-külön tálakba halmozva őket az asztal közepére tenni. A jégsaláta, káposzta, paprika, hagyma, uborka és megpirított olajos magvak így már önmagukban is mutatóssá válnak, de tetszés szerint bármilyen zöldséggel kiegészíthetjük a felsorolást, s természetesen ne feledkezzünk meg valamiféle sült vagy pirított húsról sem.

Ezután fogjunk néhány befőttes üveget, melyeknek az aljára különböző salátaönteteket helyezünk: lehet cézás, ezersziget, tzatziki, mézes-mustáros, de egyszerű vinaigrette is az amit kínálunk, a lényeg, hogy az üvegek alján mindössze egy-egy ilyen öntet álljon.

Az asztal köré gyűlő családtagoknak ezután nincs más dolguk, minthogy tetszés és ízlés szerint belehalmozzák azokat az összetevőket, amiket szívesen elfogyasztanának, lezárják a befőttesüvegeket, majd miután jól összerázzák a tartalmát, már neki is állhatnak a falatozásnak.

Ezzel az egyszerű praktikával egyszerre tehetjük játékossá és egészségessé, s nem mellesleg villámgyorssá a közös családi vacsorákat.

Scroll To Top