Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Csokis lett! – Baleset a konyhában

Aki gyakran sürgölődik a konyhában, biztosan tudja, mennyi kosszal járhat egy-egy bonyolultabb fogás elkészítése. Az előkészületek, a sütés-főzés, a mosogatás mind-mind komoly kihívás – de egyik sem vetekedhet, egy beszáradt maszattal.

A csokoládé nemcsak finom, de bizony makacs jószág is, ha beleeszi magát a ruhánkba, nehéz tőle megszabadulni. Persze a Zilában töltött évek alatt sok-sok tapasztalatot szereztünk az ilyen csokis gondok orvoslására.

A csoki megédesíti az életet, azonban a ruhákra, kárpitokra kerülve könnyen hagy keserű emlékeket maga után. Egy kis rafinériával azonban még a legmakacsabb folt is könnyedén eltávolítható! Ha még friss a folt, érdemes egyszerű, sós meleg vízzel kimosni a ruhából. Tanácsos minél hamarabb kezelni a foltos problémákat, hisz kevésbé roncsolja a szövetet egy még bele nem száradt folt.

Ha gyapjúra kerül egy kicsi a finomságból, érdemes tojássárgáját glicerinnel összekeverni, és bekenni vele a foltot; pár percig hagyjuk, hadd dolgozzanak az összetevők, majd meleg vízzel mossuk át a textíliát. A selyemszövetek sem menthetetlenek: bátran használjunk higított szeszt a foltok eltüntetésére!

Persze a nassolás közben az is megesik, hogy a kanapéra vagy a fotelbe pottyan a csokidarab. Ilyenkor sem kell pánikba esni: egyszerű háztartási ételecet, víz és egy kefe segítségével máris újjá varázsolhatjuk bútorainkat. Ha hirtelen kell a segítség, a citromlé is remek barát a folteltüntetésben.

Scroll To Top