Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Cukormentes csodák az országtorták döntőjében

2012 óta azok sem maradnak országtorta nélkül, akik önként vagy kényszerből cukor nélkül élik a mindennapjaikat. Az idei versenyben öt finomság került a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös díját a Magyarország Tortájával egy időben, augusztus elején hirdetik majd ki, augusztus 20-tól kezdve pedig országszerte bárki megkóstolhajta a különböző cukrászdákban és kávéházakban, így természetesen a Zila Kávéházban is.

Meggyes-túróhabos (Nándori Cukrászda, Budapest)

A cukormentes torták mezőnyében a Nádori Cukrászdának nehezen akad párja: 2013-ban a Ribizlihabos-almás réteges, 2014-ben a Csokis kaland tortával nyerték el a megtisztelő címet. Idén is a hagyományos, magyaros ízvilág felől közelítették meg a feladatot: ezúttal a meggy és a túró kombinációjából alkottak egy egyedi tortát.

Forrás: cukraszat.net

Habos feketecseresznye (Nándori Cukrászda, Budapest)

Úgy tűnik, a Nándori Cukrászda vonzódik a habos finomságokhoz, hiszen másik döntős alkotásuknak is ez a fő állaga – már amennyire a név alapján következtethetünk. Sőt, a cseresznyefélék iránti vonzalmuk is megmaradt, itt azonban a savanykás meggy helyét az édesebb feketecseresznye vette át.

Forrás: cukraszat.net

Csipkerózsa (Édességlabor, Budapest)

Akárcsak az Ország Tortája mezőnyében, itt is két cukrászat van, mely két tortával is bekerült a mezőnybe. A cukormentes versenyben ezt a bravúrt a Nándori Cukrászda mellett a budapesti Édességlabornak sikerült véghezvinnie. A Csipkerózsa ízvilágáról ugyan nem sokat tudunk, de a képek alapján habos-gyümölcsös csodára számíthatunk.

Forrás: cukraszat.net

Szőke szilva (Édességlabor, Budapest)

Az újlipóti cukrásztrió, Böbe, Bea és Dóri másik finomsága viszont már nevével is egyértelműen árulkodik a fő ízéről. A magyar cukrászat egyik alapgyümölcsét, a szilvát használták fel, habos, mogyorós tortájukhoz.

Forrás: cukraszat.net

Meggyes felhőtorta (Suhajda Cukrászda, Budaörs)

Nem csupán Nándorékat babonázta meg a meggy, de a budaörsi Suhajda Cukrászda cukrászait is. A 2016-ban különdíjat nyert Málnás tükörtorta, után lehet, hogy ismételten a friss, könnyű, gyümölcsös kreálmány hozza meg nekik az elismerést.

Forrás: cukraszat.net

Scroll To Top