Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Decemberi gasztrofesztiválok

Decemberben már az ünnepek körül forog minden, de ez koránt sem jelenti azt, hogy ne lennének az ízlelőbimbóinknak kedvező programok. Sőt! Számos gasztroprogramot találhatunk ebben a hónapban is.

Tihanyi Forraltbor Főző Verseny – Tihany, december 3.

Ha tél, akkor forraltbor, ezt mindenki tudja. A tihanyiak pedig végképp, hiszen már hagyománynak számít a december eleji főzőverseny, ahol profi és amatőr csapatok jelentkezését is várják, csak a lelkesedés és a finom végeredmény számít. Azok, akik pedig csak érdeklődnek, természetesen megkóstolhatják mindazt, amit a többiek alkotnak!

mulled-wine-1786596_960_720

Advent Etyeken, a Gasztrosétányon – Etyek, december 3.

A karácsonyi vásár jegyében ezen a napon nyitott pincékkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A téli időszaknak megfelelően igazi toros ételekkel készülnek a helyiek, lesz mákos és diós bejgli, püspökkenyér és méteres kalács is, ráadásul minden pince izgalmas menükkel és programokkal készül.

Mézeskalácssütés és gyertyagyújtás – Balatonszemes, december 3.

A karácsonyi készülődés során hagyományos recept szerint mézeskalácsot készítenek a szervezők, amire szeretettel várják a családokat, anyukákat, gyermekeket és nagymamákat, hogy együtt kerüljenek ünnepi hangulatba.

Zempléni Disznótoros és Adventi Vásár – Mikóháza, december 3.

A rendezvény célja az ünnepkörhöz kapcsolódó népszokások felelevenítése, a karácsonyi asztal ünnepi hangulatát idéző helyi termékek népszerűsítése, valamit az ilyenkor szokásos disznóvágás hagyományainak bemutatása. A programon folyamatosan lehetőséget biztosítanak a helyben készített ételek kóstolására, illetve forralt bor/ tea fogyasztására.

sausages-1080138_960_720

Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál – Gyula, december 9-11.

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg Gyula városában az édesszájúak kedvenc fesztiválját, ahol minden a méz körül forog. Ingyenes belépés után egy teljes hosszú hétvégén át kóstolhatjuk meg a legjobb mézeket, a belőlük készült finomságokat de ezen felül lesz kiállítás, kézműves vásár és közös adventi készülődés a gyerekekkel.

Forraltbor- és Kolbászünnep – Paks, december 10.

Idén is megrendezésre kerül a Forraltbor- és Kolbászünnep Pakson, a Sárgödör téren. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén nagyobb és még hangulatosabban felöltöztetett rendezvényhelyszínnel várnak mindenkit. A rendezvényen megtalálható lesz a forralt bor, forró csoki, tea, sült gesztenye, hurka és kolbász is.

Látrányi Disznótor – Látrány, december 10.

Nem igazán fesztivál, inkább csak egy közösségi disznóölés ez, ahova bárki elmehet, aki szeretne a munkája fejében egy fantasztikusat vacsorázni. A disznó leölésétől, a hurka töltéséig mindenben kivehetjük a részünket, jutalmunk pedig a finom leves, pecsenye és a kolbász, amit együtt fogyaszthatunk el.

honey-823614_960_720

Mindenki Karácsonya – Balatonkenese, december 16.

A szabadtéri karácsonyi vásár mindenkit ínycsiklandó finomságokkal vár, a kicsiktől a nagyokig. Az ünnepi hangulat és az édes illatok lengik be a Városháza előtt felállított Betlehemet és környékét, ahol nehéz a választás a bejgli, a kalács, a sült alma vagy a forralt bor között. Az utolsó karácsonyi ajándékok megvásárlására is lehetőség nyílik mire megkezdődik a köszöntő és az ünnepi színpadi produkció.

Szent János Napi Borszentelés – Eger, december 27.

János nap alkalmából régi hagyományt elevenítenek fel a szervezők. Borrendek és hegyközségek képviselői díszes viseletben felvonulnak, boraikat az oltár elé helyezik, amelyet rövid szertartás keretében megszentelnek.

frescobaldi-85893_960_720

Év végi malackodás és kolbásztöltő verseny – Tapolca, december 30.

A Malom-tó partján ötödik alkalommal készülnek együtt az érdeklődők a Szilveszterre. A kolbásztöltő versenyre még mindig várják a jelentkezőket, nevezési díj nincs, ráadásul a részvételhez szükséges húst is a szervezők biztosítják.

Scroll To Top