Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés
Lazac kapribogyómártással és grillzöldséggel

Egészséges szénhidrátforrások

A szénhidrát bevitele fontos a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, ugyanakkor nagyon óvatosan kell bánni velük, hiszen rengeteg fajtája inkább számít károsnak, s nem utolsó sorban hizlalónak.

Ha azonban megfontoljuk, milyen formában visszük be a szervezetünkbe, akkor a lebontásukhoz szükséges energiát kell a szervezetnek felhasználnia, így akár még fogyókúrás étrendbe is beilleszthetjük.

Az egészséges szénhidrátforrásokban nagy mennyiségben találhatóak a kiegyensúlyozott táplálkozást elősegítő vitaminok, ásványi anyagok és rostok. Ilyenek források például a gyümölcsök, zöldségek, a hüvelyes növények, a gabonafélék, valamint a magok. Ezzel szemben az édességek, a tésztafélék és a szénsavas üdítők egészségtelenebbnek bizonyulnak, mivel a sok kalória mellé nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak.

Ha szeretnél igazán odafigyelni a táplálkozásodra, érdemes előre megtervezni, mikor és mit fogyasztasz. Kezdd a napot egy pohár frissen készített zöldség- vagy gyümölcslével és egy kis pohár natúr joghurttal, amibe kevés diót, földimogyorót és hántolatlan gabonamüzlit szórsz.

Ebédre választhatsz például egy könnyű salátát, például a Zila salátát csirkemellel, hogy a fehérjebevitelt is biztosítsuk. Vacsorára pedig tökéletes választás egy adag grillezett zöldség barna rizzsel, vagy gyere el éttermünkbe és kérd a kapribogyómártásos lazacunkat, amit grillezett zöldségekkel kínálunk.

Ha te magad szeretnéd összeállítani a szénhidráttudatos étrendedet, és az egészséges forrásokat szeretnéd preferálni, az alábbi alapanyagokból válogass: friss zöldség- és gyümölcslevek, szójatej, gombák, lencse, bab, rozskenyér, hántolatlan gabonamüzli, teljes őrlésű lisztből készült tészta, barna rizs, hajdina, főtt burgonya. Az édességeket is érdemes lecserélni gyümölcsökre (főként narancsra, almára és mangóra), esetleg aszalt sárgabarackra, dióra és földimogyoróra, de ha már nagyon nem bírod csoki nélkül, pár kocka keserű csokoládé is belefér a napba.

Lazac kapribogyómártással és grillzöldséggel

Lazac kapribogyómártással és grillzöldséggel

Scroll To Top