Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Egy kis lélekmelegítő

Ahogy egyre beljebb haladunk a novemberben. Úgy lesznek egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak a délutánok. Ilyenkor jól esik bekuckózni, és és egy kicsit befelé figyelni. Ezekre a napokra állítottunk most össze egy szuper forró ital válogatást, amihez hozzá illő filmet is választottunk nektek. 

 

Forró csokoládé

Egy igazi szuper klasszikus, természetesen nem hiányozhat a listáról. Melegítsünk fel 1 dl tejszínt, 1 dl tejet, rakjunk bele egy kis vanilát, és keverjük össze egy fél tábla olvasztott csokoládéval! Egy kis tejszínhab sem hiányozhat a forró ital tetejéről, és ha van otthon, ne spóroljunk a mályvacukorral sem! 

Ehhez az italhoz egy már-már klasszikus filmet ajánlunk, a Csokoládét, amiben Juliette Binoche és Johnny Depp varázsos szerelmi története mellett egy igazi édesség-boszorkánykonyhában találhatjuk magunkat. 

 

Gyógytea mix gyümölcsökkel

Tegyünk egy üveg kancsóba egy kiskanál citromfű és hársfateát. Forrázzuk le egy liter vízzel, keverjünk bele ízlés szeinti mézet és citromot, ezen kívül pedig vágjunk bele alma és körte gerezdeket. Az egészet szűrjük le 10 perc után, kuckózzunk be a kanapéra, és kezdjük el nézni a Mary Poppinst. Az angol nevelőnő mesés története garantáltan elvarázsolja a család összes tagját, és ahogy Julie Andrews fogja a teáscsészét, az utánozhatatlan. 

 

Karamella

Egy igazi klasszikus, ami talán nem egészségtudatos, viszont garantáltan lélekmelegítő. Egy serpenyőben kezdjünk el melegíteni 1 evőkanál kristálycukrot, amikor felolvadt, öntsük fel 1 dl tej és 1  dl tejszín keverékével, és melegítsük addig, míg a megszilárdult karamella bele nem olvad. A tejszínhab ennek a tetejéről sem hiányozhat. Ezután pedig jöjjön Charlie és a csokigyár – ez magyarázatra sem szorul: amikor ezt a filmet nézzük, szinte érezzük a csodagyár összes finomságának illatát!

Scroll To Top