Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Éljen a málna! 

Minden nyár legkedvesebb vendégei a bogyós gyümölcsök! Csodálatos ízük és vidám külsejük mellett szuper egészségesek is, és sokféleképpen tudjuk őket felhasználni a konyhában. Közülük is az egyik kedvencünk a málna, ami egyszerűen megunhatatlan!

A málnát már az ókorban is gyógynövényként használták. A legenda szerint eredetileg csak Kréta szigetén, az Ida hegyén volt megtalálható. Latin nevét is innen kapta: Rubus Idaeus. Egy másik legenda szerint az egykor még fehér gyümölcsöt Zeusz Ida nevű dajkájának vére festette vörösre, mikor az megszúrta magát a málnabokor tövisével.  

Nagyszerű hír, hogy alacsony kalóriatartalma mellett magas az antioxidáns hatása és sok benne a rost. Magas a C, A és E vitamin tartalma. Ezek mellett pedig magas az ásványi anyag tartalma is, van benne kálium, mangán, réz, vas és magnézium. 

 

Hamis málnafagyi

Ehhez a szuperfinom nyalánksághoz csupán három összetevőre lesz szükségünk. Turmixoljunk össze 25 dkg málnát, 15 dkg görög joghurtot és egy nagy evőkanál mézet. Tegyük a masszát műanyag dobozban a mélyhűtőbe, egy órával később pedig már nincs is más dolgunk, mint örülni az elkészült finomságnak!

 

Málnás limonádé

Villával törjünk össze 25 dgk málnát, aminek a felét osszuk el egy jégkockatartóban és tegyük a mélyhűtőbe, a másik felét pedig tegyük félre. Két órával később az összetört málnát tegyük poharakba. Csavarjuk ki egy fél citrom levét, és öntsük azt is hozzá, majd tegyünk hozzá egy-egy  kiskanál mézet. Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük fel szénsavas vagy sima vízzel. A málna jégkockákat és egész csümölcsöket dobjuk a poharakba, rakjunk a tetejére egy kis mentát, és máris kész a színes és finom frissítő!

 

Málnás zabpehely

Turmixoljunk össze 10 dkg málnát 15  dkg görög joghurttal. A kész keverékbe tegyünk 3 evőkanál zabpelyhet. A kész masszát édesítsük juharsziruppal, szórjunk rá kókuszpelyhet, pár szem mandulát vagy diót, és tegyünk rá egy nagy marék málnát. Ezzel a finomsággal biztosan jókedvűen indul majd a nap!

Scroll To Top