Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Februári gasztrofesztiválok

Február a farsangi szezonról szól, így nem csoda, hogy sok-sok gasztronómiai programba futhatunk bele országszerte. Ismét összeszedtük a legígéretesebbeket.

Kolbászfesztivál – Fonyód, február 3-5.

A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket.

Böllérfesztivál – Kistarcsa, február 4.

Február 4-én kerül megrendezésre az VI. Kistarcsai Böllérfesztivál. Az elmúlt évekhez hasonlóan fergeteges programokkal, érdekes látnivalókkal és hagyományos disznótoros ételekkel várják a szervezők az érdeklődőket.

Palacsintafesztivál – Kecskemét, február 18.

Mivel a szervezők imádják a palacsintát, gyorsan jött az ötlet, hogy megvalósítsák Kecskemét első nagyszabású Palacsinta Fesztiválját. 🙂 Lesz itt minden mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! A nevező csapatok palacsintasütő versenyen mérhetik össze tudásukat, amit majd a palacsintaevő versenyzők megdézsmálnak.

Kürtőskalács és Borfesztivál – Veresegyház, február 18.

Sok-sok árus és még több látogató segítségével szervez Veresegyház egy olyan napot, ahol minden a kedvenc téli édességünkről és italunkról szól. A szervezők megválasztják a legszebb, legfinomabb kürtőskalácsot és a legeredetibb, legfinomabb forralt bort, de fogyasztók is megmérettethetik magukat a kürtőskalácsevő és forraltborivó versenyen.

 

Vegan Sunday Market – Budapest, Anker’t, február 19.

Hagyományteremtő útra lépve február 19-én szervezik meg a 3. Vegan Sunday Marketet, amelyet továbbgondolva közösségi piactérré alakítanak: így a piac mellett főző workshopokkal, kerekasztal beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével készülnek, amely tovább mutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson.

Magyar Borok Bálja – Budapest, február 25.

2017. február 25-én immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek a Corinthia Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek, ráadásul idén a báli desszertről a Zila Kávéház gondoskodik!

Scroll To Top