Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Félelmetesen finom falatok Halloweenra

Óriási tempóban közeleg Halloween, ezen alkalomból pedig manapság már nem csupán az angolszászok rendeznek démonűző bulit, hanem Európában is egyre elterjedtebb partival ijesztgetni a halál szellemeit, a boszorkányokat és egyéb démonokat. Összegyűlni, beöltözni, jókat enni-inni, táncolni, beszélgetni – ez Halloween nélkül is klassz program, de ha már specifikus, akkor érdemes körülnézni, mit főzhetünk, süthetünk vendégeinknek, vagy épp milyen harapnivalót vigyünk, ha hivatalosak vagyunk egy Halloween-partira.

Ha már kifaragtuk a sütőtökünket, és esetleg olyan ügyesek voltunk, hogy épen és tisztán megőriztük a belsejét, akkor további felhasználásra eltehetjük, feldolgozhatjuk. Klasszikus a sütőtök krémleves, ahol már úgyse kell ép állapotban a tök maga, hiszen egyneművé turmixoljuk. Ez egy nagyszerű alapleves, feldobhatjuk bármilyen chipsszel, levesgyöngyökkel, sajttal, pirított kenyérkockákkal, persze csak hogy ne nyomja el a sütőtök kellemesen édeskés ízét.

Egyszerű, mégis bárki ízlelőbimbóját meg lehet hódítani a sült tökkel. Csak mézet csurgatunk rá, mehet a sütőbe, és miután megsült, mintha vajat kanalaznánk, olyan mennyei állaga lesz! Önmagában főételként is funkcionál, de desszertként is lezárhatjuk vele az étkezést.

Persze a halloweeni desszertek tárháza szinte kiapadhatatlan. Nemcsak sütőtökkel lehet operálni, hanem a szellem tematikáját is ki lehet próbálni. Természetesen ha még maradt sütőtökünk (vagy szereztünk még hozzá), akkor süthetünk egy jó sütőtökös pitét, muffinokat, amelyeket megbolondíthatunk mákkal, csokival, dióval, naranccsal és mindenféle földi jóval, amit október végén kapni a piacon.

Aki pedig vágyik arra, hogy harapnivalójával is rémisztgesse a többieket, bátran kiaknázhatja a Halloween témáját. Óriás ropiból szinte percek alatt boszorkányujjat lehet varázsolni; a muffinok tetejét lehet vérben forgó szemekkel díszíteni; szellemeket idéző habcsókokat lehet formázni; egyszerű édes kekszet lehet díszíteni félelmetesen, vagy csupán vigyorgó sütőtökmintát rajzolhatunk rá, és mindjárt mehet is az ijesztgetés! És hogy egy sós vendégvárót is említsünk, egy hot-dogot is el lehet készíteni halloweeni formában: elég a virslire két fekete szemet és ijesztő szájat rajzolni, és már kész is van a halloweeni múmia!

Ezekkel az ötletekkel garantált lesz a siker! Persze aki kreatív, önmaga is kitalálhat ijesztő és mennyei recepteket Halloweenra!

Scroll To Top