Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Főszerepben a medvehagyma

A tavasz beköszöntével étlapunk is megújult – már ami a heti ajánlatot illeti. A legfőbb alapanyagunknak kedvenc tavaszi zöldségeink egyikét, a medvehagymát választottuk.

Ez a friss, leveles zöldség ugyanis rengeteg módon felhasználható, szinte mindent fogást fel lehet dobni a segítségével. Leggyakrabban medvehagymakrémleves formájában találkozhatunk vele, így természetesen mi sem hagytuk ki ezt az ínycsiklandó fogást. A forró levest fás galuskával kínáljuk.

Mivel márciusban a természet megújulását az üde színek jelzik, úgy döntöttünk, ezúttal fogásaink is ezt fogják tükrözni. A medvehagymás kecskesajttal töltött jércemell, valamint a mellé kínált zöldborsópüré és édeshagyma az üde, bimbózó virágok rózsaszín árnyalatát és az éltre kelő fák zöld frissességét eleveníti meg.

Akárcsak a színek, az illatok is csak úgy keverednek a levegőben márciustól. Épp ez történik akkor is, amikor az édes-chilis bélszínfalatok mellé medvehagymás kertisalátát és szalmaburgonyát rakunk a tányérra! Az illatok és az ízek csodás kavalkádját alkotjuk meg.

A tésztaételek kedvelőiről sem feledkeztünk meg! A papardellét ezúttal kedvencünkkel, a medvehagymával ízesítettük, és ezt választottuk köretként a fenyőmagos olívakrémmel töltött sertésszűz mellé. Hogy pedig még egyet csavarjuk a fogáson, a végén baconbe is tekertük a húsfalatokat.

Ha már elteltek vendégeink a medvehagymás finomságokkal, zárásként egy könnyed, epres panna cottát ajánlunk, ami garantáltan meghozza a tavaszi hangulatot.

 

Scroll To Top