Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Frisset ősszel is: zöldségek

Azt korábbi cikkünkben már megnéztük, milyen gyümölcsökkel érdemes feltölteni a kamrát szeptembertől kezdve, de érdemes egy kis szót ejteni a zöldségekről is, hiszen ezen a területen is jelentősen is megváltozik a kínálat nyár végétől kezdve.

Azok, akik szeretik a különböző kelféléket, igazán boldogok lehetnek ebben az időszakban. A fodros, a kínai és a bordás kel ugyanis egész ősszel terem, akárcsak a kelbimbó! Ezek a zöldségek rendkívül jól tűrik a hőmérsékletingadozásokat, így az sem tesz keresztbe nekik, ha egy extrémebb vénasszonyok nyara után hirtelen esik le a nagyon alacsonyra a hőmérséklet. A kelek rendkívül változatosan felhasználhatók: salátákhoz, főzelékekbe, köretként egyaránt ízletes vitaminforrások lehetnek.

Egyik kedvenc salátalapanyagunk, a rukkola is nagy örömet szerez nekünk az őszi hónapokban. Bár ez a növény már a tavasz végén is rendelkezik egy betakarítási időszakkal, szeptember és november között ismét könnyűszerrel juthatunk hozzá. Sőt! Akár a saját balkonodon is nevelheted, és még most sem késő belefogni, hiszen már 4-6 héten belül szüretelheted.

Kevesen tudják, de valójában a zöldborsó is két betakarítási időszakkal rendelkezik! Április-június után októberben ismét élvezhetjük a friss, zsenge borsót, így ilyenkor érdemes ellátogatni egy közeli piacra és lecsapni a kínálatra!

Scroll To Top