Grillezett gyümölcsök
A nyári kertipartik nem múlhatnak el grillezés nélkül, ám leginkább csak húsokat és zöldségeket szokás a rácsra helyezni. Pedig megannyi gyümölcs van, amit érdemes így is kipróbálni.
Ráadásul nagyon könnyű őket grillezni, hiszen a magas víz és cukortartalmuknak köszönhetően hamar elkészülnek és nagyon ízesíteni sem kell őket. Pár dologra azonban érdemes odafigyelni.
Ha csak lehet, szeletelve, de hámozatlanul, tedd a gyümölcsöt a rácsra, mert így megakadályozhatod, hogy szétessen a húsa. A keményebb gyümölcsöket érdemes a grillezés előtt gyümölcslébe áztatva tárolni egy órán át, így lágyabb lesz a végeredmény. Ha sütés előtt citromlével bekened a gyümölcsöket, kevésbé fognak bebarnulni, így szebb látvány lesz, amikor a tányérra kerülnek.
Kezdetnek próbálkozz a keményhúsú gyümölcsökkel: almával, körtével, ananásszal, és csak ha már szereztél egy kevés rutint, akkor kísérletezz a puhább fajtákkal. Mindenképp érdemes kipróbálni a görögdinnyét és az epret, de a füge is fantasztikus választás, sőt, húsok mellé is remekül kínálható.