Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ha már unod a forralt bort – Forralt cider

A hideg hónapokban és az ünnepi asztalnál szinte elengedhetetlen egy pohár forró, alkoholos ital. Legtöbbször a forralt borra vagy a puncsra szokott esni a választásunk, pedig van még más lehetőség is, például a forralt cider, ami tökéletes választás, ha kicsit már unjuk a megszokott italokat.

Az almabor, azaz a cider az alma levének erjesztésével készül, s itthon leginkább szénsavas változatát kaphatjuk a boltokban. Gyümölcsös íze miatt nagy népszerűségnek örvend, ám leggyakrabban behűtve szolgáljuk fel, pedig mennyei forró italt is készíthetünk belőle, ami tökéletesen passzol az ünnepi menükhöz.

Az elkészítéséhez a cideren túl szükség van a hagyományos „karácsonyi” fűszerekre, tehát szegfűszegre, fahéjra, csillagánizsra és szerecsendióra, néhány narancsra és citromra, valamint egy kevés fűszeres barna rumra.

Az almabort lassú tűzön kezdjük el felmelegíteni, benne a fűszerekkel és ízlés szerinti cukorral, ám vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel ténylegesen! Állandó kevergetés mellett hagyjuk, hogy épp csak gyöngyözzön pár percig, s szinte már készen is van.

Néhány szép pohár aljára tegyünk egy kevés mézet és 3 cl rumot, majd erre töltsük rá az átszűrt, forró italt. A pohárba tehetünk egy narancskarikát is, így nem csupán szebb, de még finomabb is lesz újdonsült kedvencünk!

Scroll To Top