Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Három ínycsiklandó húsvéti fogás a világból

Sonka, főtt tojás, friss kalács és torma. Ezek számunkra természetes velejárói a húsvéti ünneplésnek, de a világ különböző részein bizony más-más finomságok is az asztalra kerülnek!

Főként a bárány kerül a középpontba, de sok elkészítési módjának köszönhetően igazán változatossá válik a felhozatal. Te mit próbálnák ki ezek közül?

Németországban nagypénteken – még a böjt jegyében – a halételek jellemzőek, vasárnap viszont már a sült bárány illatozik az asztalon zöldmártásos főtt tojás kíséretében. A friss fűszernövényekből, petrezselyemből, snidlingből és sóskából mártás mellet a németek különlegessége a bárány alakú sütemény, azaz az Osterlamm. Ezzel a finomsággal akár kezdők is próbálkozhatnak, hiszen a látszat ellenére gyorsan és egyszerűen elkészíthető, viszont garantáltan feldobja a terítéket!

Szintén az édesség terén alkotnak különlegeset húsvétkor a britek. Náluk az úgynevezett hot cross bun számít elengedhetetlennek a húsvéti menünél. Ezek lényegében a nálunk is ismert édes kalácsoknak a gyümölccsel és fűszerekkel ízesített változatai, melyek az őket díszítő, cukorból készült keresztekről kapták a nevüket.

Belgiumban viszont inkább az ínyenc liba- vagy kacsamáj hódít az ünnepek alatt. A foie gras extraszáraz vermut segítségével tartósított máj, ami a hónapok során egyre karakteresebb ízt kap. Sokan már az ősz során elkészítik, hogy húsvétra igazán „beérjen”.

Nos, nálad mi kaphatna helyet az ünnepi asztalon?

Scroll To Top