Használjuk ki a fagyasztót!
A legtöbb fagyasztóban csak mirelit zöldségek, jégkrémek és készételek lapulnak, pedig a tudatos háztartásvezetők sok mással is feltölthetik azt, olyan dolgokkal is, amikre talán nem is gondolnál.
Az alaplevek persze nem annyira meglepőek, mégis kevesen raktároznak el belőlük. Pedig jelentősen megkönnyítik a főzést, hiszen csak elő kell venni a porciózott levest, s máris mehet az edénybe, rengeteg időt és energiát megspórolva ezzel.
Azt már sokkal kevesebben tudják, hogy a sütés során nyakunkon maradt tojásfehérjét és -sárgáját sem kell a kukába dobni. A nyers, egész tojást csupán a héja miatt nem tárolhatjuk a fagyasztóban, a szétválasztottat viszont bátran beletehetjük. Ha pedig egy üres jégkockatartó is a rendelkezésünkre áll, még jobb, hiszen ezek segítségével könnyedén porciózhatjuk is.
Egy korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk a friss fűszernövények falhasználási módjaival, de most álljon itt egy újabb! Ha a felaprított, megtisztított fűszereket a jégkockatartóba teszed, majd vizet öntesz rá és így fagyasztod le, máris kész a házi készítésű leveskockád! Mindössze a levesbe, főzelékbe, vagy egyéb ételbe kell dobnod, hogy még finomabb ízvilágot kölcsönözz az ételeknek!