Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Hihetetlen karácsonyi ételrekordok

Karácsonykor minden csillogó, impozáns és látványos. Nem csoda, hogy a téli ünnepek idején számtalan elképesztő vagy éppen mulatságos Guinness-világrekord születik – ezek közül nem egy ételekhez köthető. Ezek közül mutatunk most be nektek néhányat.

1. A világ legnagyobb csokimikulása

A csokimikulás a karácsonyi időszak elmaradhatatlan eleme, és biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg gyerek találkozott vele valamilyen formában az elmúlt hetekben. Akkora csokimikulást viszont valószínűleg nem sokan láttak még, mint ami 2011-ben az olaszországi Cantù város egyik bevásárlóközpontjában került kiállításra.

Ez a Mikulás ugyanis nem kevesebb, mint 5 méter magas, legnagyobb kerületénél 2,5 méter széles volt, és majdnem 2 tonnát nyomott. A rekord nagyságú alkotás egy családi cukrászdában készült hat ember három héten át tartó munkájával.

 

2. A legnagyobb mézeskalács ház

Te elgondolkodtál már rajta, milyen lehetett a Jancsi és Juliska című mesében szereplő boszorkány élete a mézeskalács házban? Nos, a Texas állambeli Bryan lakói testközelből tapasztalhatták meg az élményt, ugyanis itt készült el a világ legnagyobb mézeskalács háza.

A 18,28 méter hosszú, 12,8 méter széles, összesen 1 110,1 köbméter belterű épületben maga a Mikulás fogadta a látogatókat.

3. A legnagyobb területű mézeskalács falu

Világrekordot nemcsak a legnagyobb mézeskalács ház elkészítésével lehet beállítani. Aki meg akarja dönteni ezt a rekordot, annak 45,29 négyzetméternél nagyobb területen kell mézeskalács falut berendeznie, ugyanis a jelenlegi rekorderek éppen ekkora területen rendezték be a 216 épületből álló települést, melynek összeállításához 16 ember aprólékos munkájára volt szükség.

Az alkotás hihetetlen részletességgel készült: egy Yucatán-félszigeti város több épületének pontos másolata készült el mézeskalácsból. Megalkotásra került például a városi palotának, a vasútállomásnak, a katonai akadémiának, a város főterének és a régió templomának tökéletes mézeskalács replikája.

 

4. A világ legnagyobb mézeskalács figurája

Mézeskalácsból nemcsak ház, hanem figura is készülhet. Gondoltad volna, hogy akár 651 kilós is?

A világ legnagyobb mézeskalács figurája 2009-ben, a norvégiai Oslóban készült el búzalisztből, cukorból, növényi olajból, zsírból, és vízből. Az ízesítéséhez fahéjat, gyömbért és sót használtak. A figura különlegessége, hogy egy darabban sütötték meg.

 

5. A leggyorsabban kiürített adventi naptár

Ételekkel kapcsolatos rekordokat nemcsak úgy lehet beállítani, ha a legnagyobbat vagy éppen a legkisebbet készítjük az adott finomságból, hanem akkor is, ha a lehető leggyorsabban fogyasztjuk el azt.

Az amerikai Kevin Strahle 2017-ben például így került be a Guinness Rekordok könyvébe hihetetlen teljesítményével. A férfi 1 perc 27 másodperc alatt fogyasztotta el egy adventi naptár teljes tartalmát. Ebbe az időbe nemcsak a csokoládé elfogyasztása fért bele, hanem az édesség kicsomagolásai is, ráadásul úgy, hogy sorban nyitotta ki az ablakokat.

 

Scroll To Top