Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Idén is a Zilában kerül megrendezésre az Év Fagylaltja verseny döntője

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdette az Év fagylaltja versenyt. Az eredményhirdetésre a tavalyihoz hasonló módon 2022-ben is a Zilában fog sor kerülni.

A koronavírus-járvány előtt a rangos verseny döntője kellemes, fesztivál jellegű esemény volt, 2020-ban azonban a korlátozások miatt két fordulóban bonyolították le a versenyt; a régiós döntőket az országos forduló követte. E szerint a jól bevált forma szerint jártak el idén is.

A cukrászdák, fagylaltozók versenyére hagyományos és „mentes” kategóriában is benevezhettek az érdeklődő cukrászok. Emellett egyfordulós versenyben mérettethetik meg magukat az alapanyaggyártók, akik ugyanebben a két kategóriában indulhatnak, ám az ő egy fordulós versenyükre csak a döntő napján, július 12-én fog sor kerülni.

A versenyre nevezett fagylaltoknak igen szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Az édességek kizárólag főzéssel készülhetnek, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők. A versenyben részt vevő fagylaltok nem tartalmazhatnak növényi habalapot, hozzáadott növényi zsiradékot, aromát és mesterséges színezéket. A „mentes” kategóriában megmérkőző „versenyzők” emellett nem tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét.

A cukrászdák, fagylaltozók versenyének döntőjébe jutott fagylaltokat a résztvevők a helyszínen, a verseny napján készítik el, és természetesen a 2021-es versenyhez hasonlóan idén is megkóstolhatja őket a nagyközönség is.

Szeretettel várunk mindenkit a Zilában július 12-én, kedden, ugyanis kávéházunkban – ahol a döntő és a sajtótájékoztató zajlik majd – 350 Ft/gombóc áron lehet majd kipróbálni az ország legfinomabb fagylaltjait.

Scroll To Top