Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Idén is megválasztják az ország cukormentes tortáját

Újra zajlik a küzdelem a Magyarország cukormentes tortája címért – a napokban pedig a győztesről is lehull a lepel!

Az idei Magyarország cukormentes tortája első fordulóját Lajosmizsén rendezték meg, melyen immár 5. alkalommal nevezhettek a cukrászok diabetikus tortáikkal. A kezdeményezést egyébként évről évre nagyobb siker fogadja, mely igazolja a cukormentes sütik létjogosultságát és szükségességét.

A versenyt egyébként még 2012-ben indította útjára az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen, azzal a céllal, hogy a hazai cukrászok figyelmébe is bekerüljenek az egészséges alapanyagok és az új technológiák – na meg persze, hogy a lakosság figyelmét is felhívják az egészséges táplálkozás előnyeire.

Az idei versenyen úgy tűnik, hogy a kora nyári gyümölcsök dominálnak – a három döntőbe jutott torta mindegyike piros gyümölcsös kreáció, a zsűrizett torták között azonban akadtak különleges ízvilágot képviselő, kecskesajtos és bergamottos édességek is!

A zsűri nagyon szigorúan értékel: szempont a hagyományos ízek használata és a kreatív megoldások ízléses ötvözése is a tradíciókkal. Tagjaik között megtaláljuk Erős Antóniát, Mautner Zsófit és Vadon Janit is – többek között az ő szavazataik juttaták be a döntőbe a három dobogóst, melyek a meggyes-málnás, a feketeribizlis és az erdei gyümölcsös torták lettek.

A verseny eredménye a napokban kerül nyilvánosságra, azonban egy darabig még várnunk kell a remekművek kóstolgatásával: a Magyarország Cukormentes Tortája 2016 verseny győztes tortáját ugyanis csak augusztus 20-án kóstolhatja meg először a nagyérdemű!

Scroll To Top