Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Így dobd fel a limonádédat!

A nagy nyári melegekben kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Bár ilyenkor a hideg víznél nincs jobb üdítő, megértjük, ha egyeseknek nehezükre esik a csapvíz fogyasztása önmagában. Ha nem akarunk hulladékot termelni különböző üdítők csomagolásaival, a limonádé tökéletes megoldás lehet. Ebben a blogcikkben adunk néhány tippet, mivel dobhatjuk fel a finom, frissítően citromos, mégis édes ital megszokott ízét.

1. Menta

A menta hűs íze nemcsak koktélokat, hanem egy egyszerű limonádét is különlegessé, még üdítőbbé varázsolhat. A jellegzetes, hűsítő aromájú fűszernövényt akár balkonládákban vagy a konyhaablakban is bátran nevelgethetjük egész nyáron át, mivel viszonylag igénytelen, és ha kellő rendszerességgel öntözzük, a közvetlen napfényt is jól viseli.

2. Gyömbér

Ugyan a gyömbér a legtöbb hazai háztartásban csak a késő őszi és a karácsonyi időszakban kerül elő, a nyári időszakban sem szabad elfeledkeznünk róla. Sajátos aromája remekül passzol a citromhoz, így egy apró gyömbérdarab finom, különleges ízesítője lehet a limonádénknak. Az italt még különlegesebbé tehetjük, ha cukor helyett mézzel ízesítjük a limonádét.

3. Uborka
A lédús uborka számtalan salátát dobhat fel frissítő ízével. Nem csoda, hogy a mediterrán konyhák számos fogásának elmaradhatatlan összetevője. A salátákhoz, savanyúságokhoz hasonlóan a limonádék ízét is feldobhatja. Elég néhány szelet, és máris egy egészen új, üdítő ízvilágot élvezhetünk a limonádénkban.
4. Levendula
A gyömbérhez hasonlóan a levendula is csodálatosan passzol a citromhoz. A jellegzetes illatú lila virágokat évről évre egyre több desszert és ital ízesítésére használják. Találkozhatunk levendulás fagylalttal, csokoládéval, bonbonokkal, lattéval, forró csokoládéval, vagy éppen teával. A levendula ízének kedvelői bátran kipróbálhatják a levendulás limonádét is. Nincs más dolgunk, mint fél literenkén nagyjából egy teáskanál szárított levendulát adni a cukros-citromos üdítőhöz, és egy határozott keverés után már élvezhetik is az ital frissességét.

5. Erdei gyümölcsök

Vétek lenne nyáron lemaradni az ízletes, vitamindús bogyós gyümölcsök szezonjáról! Az eper, a málna, a szeder, a ribizli és az áfonya önmagában is finom. Ha nem frissen fogyasztjuk a legtöbbször szörp, lekvár vagy sütemény készül belőlük. Az enyhén savanykás gyümölcsök ezek mellett egy pohár jeges limonádénak is finom, frissítő kiegészítői lehetnek. A gyümölcsöket belepréselhetjük az üdítőbe, vagy akár egészben is beleszórhatjuk. Ha egy hűsítő csavart szeretnénk adni az italhoz, fagyasszuk le néhány órára a gyümölcsöket, és szórjuk őket jégkocka helyett a limonádéba!
Különleges, ízesített limonádékból a Zilánál sincs hiány. Éttermünkben jelenleg hatféle különleges, ízesített limonádé közül válogathatsz.
Scroll To Top