Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Így dobd fel az uzsonnás dobozok tartalmát, ha már unalmas a sonkás szendvics

Bizonyára minden szülő talált már félbehagyott, esetleg meg sem kezdett szendvicset gyermeke iskolatáskájában. Pontosan tudjuk, hogy nem egyszerű olyan tízórait csomagolni, amely változatos, finom és egészséges is. E heti blogcikkünkben szeretnénk néhány olyan tippet adni, melyekkel feldobható az iskolába csomagolt tízórai és csökkenthető a félbehagyott, kidobott szendvicsek mennyisége.

1. Változatos kenyérfélék

Ha minden nap sonkás zsömle a tízórai, nem csoda, hogy a gyermekeinknek hamar elmegy a kedve tőle. Gyakran már azzal változatosabbá tehetjük a csomagolt ételeket, ha időnként variáljuk a kiflit, zsömlét, esetenként olyan különlegesebb péksüteményeket választunk, mint például a bagett vagy az olasz ciabatta, netán kenyér helyett tortillába csomagoljuk a szendvicsfeltéteket.

Sőt, akár „csináld magad” szendvicsekkel is meglephetjük a gyermekeinket: az uzsonnás dobozba bekerülhet a pékáru, sajt, felvágott, némi zöldség, és maguk rakhatják össze a saját ízlésük szerint a szendvicsüket.

 

2. Finom tízóraik nemcsak szendvics alakban

Persze, nem ehet minden nap kakaós csigát a gyermekünk, időről időre megvariálhatjuk a heti menüt egy-egy finom házi készítésű süteménnyel, édességgel. Süthetünk egészséges zabkekszeket melyet aszalt gyümölcsökkel dúsíthatunk, készíthetünk házi müzliszeleteket, édes és sós muffinokat. Ezeket akár egész hétre előre elkészíthetjük és a mélyhűtőben hosszan eltárolhatjuk, frissen tarthatjuk.

Ha pedig nincs időnk nekünk magunknak bíbelődni a tészta bekeverésével, begyúrásával, akár bolti leveles tésztát is választhatunk a sütemények alapjául, melyekbe virslit, sajtot tekerhetünk, esetleg friss gyümölcsös táskákat készíthetünk.

3. Krémek és mártogatósok – akár az előző napi maradékokból is

Gyorsabban fogy a zöldség, ha az evéséhez a mártogatás élménye is társul. Feldarabolt répából, uborkából, paprikából, esetleg egy kevés tortilla chipsből és egy vagy akár több kis dobozban mellé csomagolt mártogatósból finom, tartalmas és izgalmas tízórait készíthetünk össze.

A mártogatáshoz használt krémek, pástétomok ráadásul nagyszerű maradékmentő fogások lehetnek, melyeket nemcsak felvágott zöldségek mellé, hanem szendvicsbe kenve is becsempészhetünk az uzsonnás dobozba.

4. Smoothiek és turmixok

Finomak, színesek, laktatóak és tele vannak rosttal és vitaminnal. Egy kis üveg smoothie vagy turmix egy szendvics vagy egyéb nassolnivaló mellé remek kísérő lehet, ráadásul észrevétlenül annyi gyümölcsöt juttat a gyerekek szervezetébe, amennyit máskor egy hét alatt sem tudunk beléjük diktálni.

A süteményekhez hasonlóan a gyümölcsös italokat is elkészíthetjük előre és lefagyasztva tárolhatjuk fogyasztásig.

Ha ezeket az ötleteket kreatívan variáljuk biztosak lehetünk benne, hogy finom, változatos és egészséges tízóraival engedjük útjukra a csemetéket reggel.

Scroll To Top