Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Így grillezd a zöldségedet!

Nincs nyár grillezés nélkül, de az egyre növekvő kedv ellenére is sokan még mindig csak a húsok sütésére gondolnak ilyenkor. Pedig megannyi zöldség éppúgy illik a rácsra vagy platnira!

Paprika, padlizsán, cukkini vagy épp hagyma… ezek a leggyakoribb zöldségek, melyekkel találkozunk a grillsütőn, pedig bőven akadnak még felhasználható finomságok! A patisszonnal, burgonyával, spárgával és kukoricával is érdemes kísérletezni, de persze a gombáról se feledkezzünk meg (még ha hivatalosan nem is zöldségről beszélünk)!

Már a vásárláskor érdemes figyelni! Ha tudjuk, hogy grillezésre szánjuk a zöldségeket, mindig törekedjünk arra, hogy friss, rogogós és lehetőleg egységes méretű darabok kerüljenek a kosárba.

A húsokkal ellentétben itt nem kell hosszasan pácolni az alapanyagokat, elég mindössze 15 percig állni hagyni őket egy enyhén fűszeres, olívaolajas pácban, és már mehetnek is a rácsra!

Persze csak akkor, ha már kellőképpen felmelegedett, ez ugyanis a nedvesség megőrzésének titka! Ha a sütő még nem elég forró, az nem csupán hosszabb elkészítési időt, de szárazabb ételt is eredményez.

Ha nem szeretnél sokat vacakolni a forgatásukkal, használj nyársat! Ezzel az egyszerű praktikával könnyebb kezelni a sülő zöldségeket, ráadásul a tálalásuk is sokkal látványosabb lesz!

Scroll To Top