Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés
zila reggeli frissen facsart zöldséglevek

Immunerősítés a tél beköszönte előtt

Ahogy hűvösödnek a napok, úgy érezzük egyre kiszolgáltatottabbnak a szervezetünket. Sokan ágynak is esnek az ősz végén, tél elején, és bár biztos módszer nincs egy-egy megfázásos betegség ellen, az immunrendszerünk erősítésével megnehezíthetjük a betegségek dolgát!

Íme, néhány tipp, hogy a megfázás nehezebben döntös le minket a lábunkról!

Vitamindús reggeli italok

A reggelit nem véletlenül szokás a nap legfontosabb étkezésének nevezni! A megfelelő tápanyag- és vitaminbevitellel nem csupán energikusabbá, de ellenállóbbá is tehetjük szervezetünket.

Egyszerű megoldás, ha gyümölcsökből és zöldségekből tápláló italokat készítünk magunknak. Ezeket még azok is könnyen elfogyaszthatják, akiknek a kora reggeli órákban nehezen csúsznak le a falatok a torkukon.

Korábban már összeszedtünk néhány remek gyümölcsturmix-receptet, de ha nincs kedved otthon vacakolni az elkészítéssel, a Zila reggeli ajánlatában is találsz frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveket!

Energiaszeletek

Az olajos magvakból és zabból készült szeletek fogyasztásával pillanatok alatt vihetünk be nagy mennyiségű tápanyagot. Kimondottan jó választás a zabszelet, ugyanis az úgy nevezett béta-glükán rostok specifikusan aktiválják az immunrendszert.

A gyorsan, nap során bármikor előkapható szeleteket személyre is szabhatjuk, ha nem ízlenek a bolti verziók. HOgy milyen módon készíthetjük el energiaszeleteinket, arról ebben a bejegyzésben írtunk.

Fokhagyma

Szagok ide vagy oda: nincs még egy olyan hatékony fegyver az immunerősítés tárházában, mint a fokhagyma! Évezredek óta használják az egészséges szervezet megőrzése érdekében, ami nem is csoda: hatóanyagai bizonyítottan veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel.

A magyar konyha ráadásul kiemelt figyelmet szentel ennek a természetes orvosságnak, ételeink nagy részében megtalálhatjuk alapanyagként. Ha szeretnél még többet megtudni a fokhagyma jótékony hatásairól, olvasd el ezt az írásunkat!

 

Scroll To Top