Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Itt az új tanév – főzzünk gyerekkávét!

Beköszöntött az ősz, kitárult az iskola kapuja. Habár még melegen süt le ránk a nap, és tombol az indián nyár, a hűvösebb hónapokra időben el kell kezdeni a felkészülést.

 

A gyerkőcöknek persze minden nap újabb motivációra van szüksége, hogy jól induljon az iskola. Ehhez nyújt tökéletes segítséget egyszerű kis receptünk hidegben és melegben egyaránt – készítsünk együtt egy isteni gyerekkávét! Na persze ha marad belőle a reggeli után, nekünk is kellemes napindító lehet a koffeinmentes finomság!

 

Az igazi gyerekkávé titka abban rejlik, hogy kétféle pótkávéból készítjük. Egy adaghoz 1 liter vízben főzzünk le 2 evőkanál pörkölt, darált árpát, majd szűrjük le. Eközben egy másik liter vízben szintén két kanál darált cikóriát főzünk le, majd a hozzá szánt tejet is felforraljuk. Egy bögre zamatos kávéhoz fél-fél decit keverünk össze a kétféle kávéból, aztán egy deci tejjel és ízlés szerint cukorral fejezzük be a finomság készítését.

 

Persze nincs igazi gyerekreggeli egy isteni süti nélkül: a gyerekkávéhoz tökéletesen passzol az alábbi recept alapján készített finomság.

 

30 dkg liszt

fél tk. sütőpor

25 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 tojás sárgája

1 cs. vaníliáscukor

1 citrom reszelt héja

5 dkg darált dió, 1 tojásfehérje, kristálycukor

 

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot és a citromhéjat. Az összegyúrt tésztát fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk a tésztát, majd tojásfehérjével megkenjük a tetejét és ezt cukros dióba forgatjuk. Végül pedig 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Indulhat a tökéletes reggel?

Scroll To Top