
Januári gasztroprogramok
A decemberi ünnepek után újult lendülettel vethetjük bele magunkat a gasztroprogramokba. Legnagyobb szerencsénkre januárban is van miből válogatni!
Gyulai Pálinkakóstoló, Gyula, 2017. január 13.
Díjnyertes pálinkakóstoló a Harruckern Pálinka Manufaktúrában. 17:00 órakor indul a kisbusz a Tourinform iroda elől a Gyulai pálinka Manufaktúrába, ahol főzőmester mutatja be a zamatos gyümölcs útjának főbb állomásait a gyümölcsfától a felespohárig. A kóstolóházban hatféle díjnyertes pálinka kóstolására nyílik lehetőség, friss pogácsával.
Sautanz – Sváb disznótor Budakeszin, Budakeszi, 2017. január 14.
Budakeszi Város Német Önkormányzata minden évben egy hagyományos disznóvágást rendez, Sautanz – Sváb disznótor néven. A rendezvény keretében disznóvágó verseny zajlik, a környező települések sváb csapatainak részvételével. A feladat, a disznókat a sváb hagyományok szerint levágni és feldolgozni.
Újévi Böllérfesztivál, Eger, 2017. január 14-15.
Egerbe ezen a hétvégén 60 településről közel 100 kiállító érkezik, az ide látogatók pedig hagyományos szalmaperzseléses disznótoron vehetnek részt. A szervezők emellett gasztronómiai meglepetésekkel, állatsimogatóval, koncertekkel és egyéb változatos programokkal készülnek.
Kürtőskalács- és Borfesztivál, Veresegyház, 2017. január 14.
Igazi téli felmelegedést jelent ez a fesztivál, hiszen forró, frissen készült kürtőskalácsokkal és gőzölgő forralt borokkal halmoznak el minket a szervezők és az árusok. Ráadásul közben izgalmas programok várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
Jégvirágtól Borvirágig – Forraltboros Kalandozások, Monor, 2017. január 14.
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket. Hagyományosan a KultPince is résztvevője ennek a hangulatos téli fesztiválnak, a séf által készített ételekkel és saját borból készített különleges forraltborral.