Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Júliusi gasztrofesztiválok

Akár nyaralás során, akár csak egy hétvégi kikapcsolódás miatt szeretnénk programokat keresni, júliusban bőven van miből válogatnia a gasztronómia kedvelőinek.

Hajdúsági Ízek Fesztiválja – Hajdúszoboszló, 2017. június 30. – 2017. július 2.

A Hajdúsági Ízek Fesztiválja várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón a három napos rendezvény idején. Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, ételkóstolókkal, főzőversenyekkel, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.

Halászléfőző verseny – Balatonlelle, 2017. július 1.

Idén 19. alkalommal hirdetik meg a balatonlellei halászléfőző versenyt, 2017.július 1-jén, szombaton a Mólósétány mellett a Rendezvényparkban. Vasárnap, 2-án pedig ismét bográcsfőző piknik. A szervezők várják egyéni versenyzők, házaspárok, baráti társaságok, éttermek, vendéglők, civil- és társadalmi szervezetek jelentkezését. Értékes díjak és trófeák várják a versenybe nevezőket.

Gönci Barack Vigasság – Gönc, 2017. július 1-2.

A Gönci Barack Vigasság egy igazi család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a koncertek mellett egész nap játszóházban játszhatnak, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: nemezelhetnek, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket a legkülönbözőbb verzióban. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes felesleges energiájukat, és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat is.

Egri Bikavér Ünnep – Eger, 2017. július 6-9.

2017-ben már huszonegyedik alkalommal rendezik meg Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából a belváros szélén található Érsekkertben. A város legnagyobb és legnépszerűbb INGYENES fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek. Ahogy már tavaly is, az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett a helyi termelők rozé borai is ott lesznek a kínálatban.

Monoki Babfesztivál – Monok, 2017. július 7.

A monoki környezet már önmagában is rabul ejti a látogatót… Ehhez jönnek a magyar, illetve külföldi könnyűzenei élet élvonalbeli képviselői, a kimagasló minőségű színpadtechnika, a fesztivál idejére Monokra költöző, sajátos hangulatú építmények sokasága, a Monoki Babfesztivál egyedi, babételekre specializálódott Konyhája. Talán így lehetne a legjobban leírni Észak-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő rendezvényét.

Badacsonyi Borhetek – Badacsonytomaj, 2017. július 14-30.

A badacsonyi borok saját karakterrel bírnak. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák.

Töröki Szárnyas Fesztivál – Törökszentmiklós, 2017. július 27-30.

Helyi baromfi ételekre specializálódott főzőfesztivál az anno egyik legnagyobb baromfifeldolgozó -BARNEVÁL- emlékére. Főzőversennyel, kóstolókkal, környékbeli kiállítókkal, könnyűzenei koncertekkel készülnek idén is a szervezők. A programot ismételten a nemzetközi jelentőségű hőlégballon kupa kíséri, amely hatalmas élmény mindenkinek.

Scroll To Top