Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Karácsonyi maradékmentés

A három napig tartó lakomára nehéz felkészülni, s szinte elkerülhetetlen, hogy mindenből maradjon egy kevés – hacsak nem épp a másik végletbe esünk, amikor semmiből sem készítünk eleget.

De mihez kezdjünk a sok maradékkal, amit nincs szívünk kidobni, viszont eredeti formájában már megunjuk az ünnepek végére?

Köretek

Akár tészta, akár rizs maradt a nyakunkon, nem kell rögtön a szemetesbe hajítani őket! A rizs tökéletes levesbetét lehet, ami ráadásul villámgyors is, hiszen elég a már kész levesbe mindössze tálalás előtt beleszórni és jól elkeverni. A tésztából pedig darált hússal és zöldségekkel kiváló egytálételeket készíthetünk! Halmozzuk az egészet egy tepsibe, szórjunk a tetejére reszelt sajtot, majd süssük össze, és már kész is van a következő fogás!

Húsok

A különböző sült húsokból megmaradt pár szelet nagy fejtörést okozhat, hiszen önmagában kevésnek tűnik ahhoz, hogy bármire felhasználjuk. Pedig felaprítva mennyei pástétomokat készíthetünk belőlük, melyek aztán reggelihez és vacsorához épp jól jönnek egy-egy szelet kenyérrel. De ha nem szeretjük a pástétomokat, vagy egyszerűen valami könnyebre vágyunk, akkor szedjük szét kisebb darabokra, pirítsuk meg kevés zsiradékon, majd tálaljuk friss, zöld salátával elkeverve, egy finom öntettel.

Tojásfehérje

Ismerős a helyzet, amikor egy nagyobb sütés-főzés után felhalmozódik a felesleges tojássárgája? Vannak, akik egyszerűen nyersen megisszák, de a többség inkább megszabadul tőle. Pedig ez a tökéletes alapanyag a habcsókokhoz és macaronokhoz! Előbbi ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető, így vétek lenne kihagyni!

Scroll To Top