Kávé télen, kávé nyáron!
A kávé napjaink meghatározó itala – sokunk reggeli rutinját képezi egy isteni csésze elfogyasztása, azonban napközben sem esik rosszul, ha beülhetünk akár a Zila Kávéházba egy isteni barna nedűre.
Mi van azonban, ha a melegben ránézni se bírunk többé a gőzölgő csészékre? Bizony erre is van egy igazán pompás megoldás; ezek pedig a kávék jéghidegen is üdítő változatai!
A kávé szerelmeseinek nyáron sem kell lemondaniuk kedvenc italukról, hisz számtalan isteni jegeskávé közöl választhatnak – bizonyára kóstolt már például olyan kávékülönlegességet, melynek közepén egy gombóc vaníliafagyi csücsült. Ez az ital nemcsak rendkívül frissítő, de többé azon sem kell törnünk a fejünket, hogy mi legyen a desszert.
Talán sokan azt gondolják, hogy a fagylaltos verzióban ki is merült a jegeskávék világa – hát bizony tévednek.
Az egyik legelterjedtebb jegeskávé fajta a hangzatos nevű freddo, mely tört jégre öntött espressót vagy cappuccinót jelent – bármelyiket is választjuk, a felfrissülés garantált!
A görögök egyik nagy kedvence a frappé, mely instant kávéból készül: a hideg habosított italhoz kerülnek a jégkockák.
A granita szintén jéggel készül, ekkor azonban a jeget kásásítják, és így keverik össze a kávéitallal.