Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Kávék a világ minden tájáról

Már egészen otthonosan mozgunk a kávék világában, hisz kitanultuk a bécsi és az olasz jellegű kávék minden csínyét – na de mi a helyzet a világ többi részével?

Eláruljuk, mindenhol készülnek különleges remekművek.

Franciaország híres kávékülönlegessége a café au lait, melynek neve is tejes varázslatról árulkodik. A közepesen pörkölt (francia pörkölésű) babkávéból készült kávé 1-1 arányban keveredik a friss, meleg tej aromájával – akárcsak Párizs, ez is szerelem első látásra.

Törökország sem maradhat ki a kávénagyhatalmak sorai közül. A török kávék kivétel nélkül finomra őrölt kávéőrleményből készülnek, melyet hosszú nyelű sárgaréz edényben, lassan, nyílt tűz fölött vízzel és cukorral főznek ki. Amikor felforr a kávé alapja, leveszik a tűzről, és egy keveset csészékbe porcióznak, ez lesz a kávé alapja. A maradékot ismét felforralják, és a második főzést is rátöltik a csészék tartalmára.

Az ausztrál kávéitalokról sem feledkezhetünk meg! A long black hazánkban kevésbé ismert finomság, és leginkább egy egyszerű hosszú kávéhoz hasonlítható. Készítése rendkívül egyszerű; egy finom, olasz espressót főznek le csupán forró vízben.

A flat white rendkívül kedvelt kávéital Ausztráliában és Új-Zélandon, mely nagyon hasonló a lattéhoz; 1/3 espressóhoz öntünk egy kicsivel kevesebb gőzölt tejet, azonban mielőtt hozzáöntenénk, a habját óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tejbe. Ezáltal a flat white igazán krémes finomsággá válik, azonban a kávé erőteljes aromái is könnyen érvényesülnek a csészében.

Scroll To Top