Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Kávékülönlegességek a Zila új itallapjáról

Mi a közös Mária Teréziában, az After Eight csokiban és a tonikban? Az, hogy mindannyiuk a Zila új kávékülönlégességeit bolondítják! Korábban már bemutattuk a sütőtökös latte macchiatónkat és most itt az ideje, hogy ráirányítsuk a reflektorfényt más kedvenceinkre is. Akár alkoholos vagy alkoholmentes kávét kívánsz, biztosak vagyunk benne, hogy találsz nálunk kedvedre valót!

Alkoholos kávékülönlegességeink

A koffein és az alkohol akár veszélyes kombináció is lehet, ha nem helyesen keverik őket – ilyen volt az amerikai Four Loko nevű ital is, amit be is tiltottak egy ideig, és manapság már nem tartalmaz semmi koffeint. Szerencsére, ha felelősségteljesen kombináljuk a kávét az alkohollal – ahogy mi a Zila Kávéházban is tesszük –, akkor egészen finom és izgalmas kávé „koktélok” készülhetnek.

 

Mária Terézia kávé

Ez az ízletes kávé Ausztriában népszerű, nevét is a szeretett osztrák császárné után kapta. A gyakran a hosszú kávéba cseppentett rumot ezúttal a narancslikőr helyettesíti, tejszínhab pedig felteszi az i-re a pontot. A bécsi kocsisok régi kedvence a fagyos időkben biztosan átmelegített. 

 

Baileys After Eight

Az édesszájúaknak egy olyan ínyencséggel kedveskedünk, ami még frissítően is hat. Ha szereted a mentolos utóízt, akkor ez a lágy és simogatóan édes latte machiato Bailey’s-szel és csokoládés menta ízesítéssel csak rád vár!

 

Ír kávé

Talán a legismertebb és legkedveltebb alkoholos hosszú kávé az ír kávé, melyet Jameson whiskey-vel, barna cukorral és tejszínnel készítünk. A híres ír sört imitáló italt Joe Sheridan készítette elsőként – ő tejszínhabbal fedett sörös kupákba szervírozta.

 

Alkoholmentes kávékülönlegességeink

Mézeskalácsos latte macchiato? Tiramisu cappuccino? A nem alkoholos kávékülönlegességeink megalkotásakor megragadtuk a lehetőséget, hogy megmutassuk mennyire sokoldalú is lehet a kávé.

 

Mézeskalácsos latte macchiato

Bár már túl vagyunk az ünnepeken, ez a nasi nem távozhatott az itallapunkból, hiszen a kávé, a fahéj, a gyömbér és a tej keveréke szenzációs!

 

Tiramisu cappuccino

Imádjuk a kávét és a desszerteket! Te is így vagy vele? Mi lenne ha egyesítenénk a kettőt? Ezért alkottuk meg a tiramisu cappuccinót.

 

 

Tonic espresso

A toniknak már nem a gin a legjobb barátja! Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a tonik keserű, citrusos íze tökéletesen kombinálható a szeretett espressóval? Egy kis lime-mal megbolondítva, jégen kínálva ez az ital már kezd népszerű lenni világszerte – kóstold meg nálunk! 

Scroll To Top