Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Készíts jégkrémet házilag!

Nincs is jobb, mint a rekkenő hőségben odasétálni a hűtőszekrényhez, és kivenni a fagyasztóból egy hűs jégkrémet. Azonban a boltokban kapható verziókról nem mindig tudjuk, miből is készülnek pontosan, ráadásul gyakran az áruk sem túl barátságos.

Szerencsére azonban otthon is könnyedén készíthetsz magadnak ilyen finomságokat, és azt is tudod, mit eszel meg pontosan. Sőt, akár még a gyerekekkel együtt is elkészítheted, így családi program is kerekedhet a dologból. Ha pedig ez még nem volna elég, mindenki olyan ízűt készíthet, amilyet csak szeretne.

Nincs szükségetek másra, mint gyümölcsökre, például eperre, málnára, sárgadinnyére (30 dkg/gyümölcs), 1 kg joghurtra, kevés mézre, no meg persze fagyasztóba is tehető poharakra és pálcikákra.

A gyümölcsöket külön tálakban turmixold le 1-1 púpozott evőkanál mézzel, majd keverd el 250 gramm joghurttal. Mikor már egyenletesen elkeverted az alapanyagokat, öntsd őket a pohárkákba, és tedd őket a fagyasztóba. Nagyjából 30 perc után szúrj mindegyik pohár közepébe egy pálcikát, és tedd vissza a mélyhűtőbe további egy órára.

Ennyi idő alatt el is készül a csodás házi jégkrém, amit aztán bármikor előkaphattok a szekrényből! A gyerekek garantáltan imádni fogják az elkészítést és a végeredményt is.

Scroll To Top