Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Készíts puncsot házilag!

Az adventi vásárok elindultával lépten nyomon forró puncsos utcai árusokba botlunk. De ezt a finom, meleg italt nemcsak az utcán, hanem otthon is fogyaszthatjuk, hiszen elkészítése nem is olyan bonyolult.

A jó puncs alapja a jó gyümölcslevek kiválasztása! És ez nem csak a narancslét jelenti, mellé válasszunk még egy karakteres ízű, bogyós gyümölcsből készült innivalót is, például ribizlilét. Ezeket egy-egy arányban összekeverve szintén egy adagnyi száraz vörösborral feltesszük a tűzhelyre.

Mikor kezd melegedni, tegyünk bele fűszereket: hasonlóan a forralt borhoz, nem maradhat ki belőle a cukor, a szegfűszeg és a fahéj, de az igazi puncsos ízt akkor kapjuk meg, ha pár vaníliarudat és csillagánizst is belerakunk. Dobjunk bele ezen felül pár vékony narancskarikát és pár gerezd almát.

Ha igazán „pikáns” puncsot szeretnénk készíteni, az sem ért, ha beleöntünk egy kevéske fűszeres barna rumot, ebben az esetben viszont óvatosan kell tölteni a bögrékbe, mert hamar elbódíthatja a fogyasztóját!glass-with-red-liquid_1220-150

 

Scroll To Top