Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Készíts Te is csodaszép tavaszi asztaldíszeket otthonodba!

Tavasszal a természet a téli kopárság után csodaszép díszbe öltözik. Vedd fel a versenyt a zöldellő fákkal és viruló virágokkal, és öltöztesd Te is tavaszi pompába az otthonodat! E heti blogcikkünkben ehhez adunk néhány egyszerű tippet.

Ha tavasz, akkor virág! Egy-egy szép csokorért pedig néha nem is kell virágárushoz menni, hanem akár magunk is összeállíthatunk egy bokrétáravalót a kertünkből vagy éppen néhány helyes vadvirágból. Ilyenkor persze figyeljünk oda, hogy véletlenül se szakítsunk le védett növényeket!

A csokor színvilágát akár az étkezőnk színei is meghatározhatják, de az igazán tavaszi árnyalatok, mint például a zöld, a rózsaszín vagy a halványsárga, szinte bármilyen más szín mellett képesek megteremteni a tavaszi sokszínűség harmóniáját.

Természetesen nemcsak magukkal a virágokkal dekorálhatunk, hanem kidíszíthetjük magát a vázát is, amelybe a növények kerülnek. Előkerülhet a íróaszal fiókokból az üvegfesték, dekorálhatunk szalvétatechnikával, üvegmozaikkal, de akár már néhány szép, színes szalaggal is csodás külsőt kölcsönözhetünk a legegyszerűbb vázáknak is.

Friss, vágott virág mellett természetesen kerülhet szárazvirág csokor vagy virágos ág, például aranyeső, cseresznyevirág vagy barka a vázába. Ez utóbbiak nagyszerűek lehetnek arra is, hogy a húsvéti dekoráció részeivé váljanak, hiszen az ágakat az ünnep idején teleaggathatjuk kis tojásokat, nyuszikat, csibéket és egyéb tavaszi vagy húsvéti motívumokat mintázó függőkkel.

Persze megértjük azt is, ha valaki nem szívesen szakít le élő virágot azért, hogy az otthonát dekorálja vele. A virágdekorációról szerencsére nekik sem kell lemondaniuk, hiszen krepp papírból, különböző textíliákból, szalvétából, sőt akár gyöngyökből is könnyedén készülhetnek színes és látványos virágok, amelyek az ebédlőasztalra csempészhetik a tavasz hangulatát.

Akik pedig a virágokra kevésbé tartanak igényt, és inkább a színvilágot szeretnék megragadni és megjeleníteni otthonaikban, készíthetnek színes zselégyertyákat, amelyeket fris tavaszi virágillattal illatosíthatnak. A zselébe belekerülhet szinte bármi, amivel csak dekorálni szeretnénk a gyertyákat.

Hasonlóan látványos hatást érhetünk el papírral, szalvétával vagy üvegfestékkel dekokrált kis befőttes üvegekkel, amelyekbe égő teamécsest helyezve színes kis lámpásokat készíthetünk. Ezek a lámpások pedig nemcsak a tavaszi asztal hangulatát adják meg, de a nyári kerti partikon is remek szolgálatot tudnak tenni.

Scroll To Top