Konyhai praktikák 2
Konyhai praktikákról szóló korábbi cikkünkben már adtunk pár hasznos tippet a nyári sütögetésekhez. Íme néhány további ötlet, hogyan bolondítsuk meg a közös étkezéseket.
A desszert mindig a vacsora fénypontja. Egy finom házi puding gyorsan készen van, a legkülönfélébb ízekben varázsolhatjuk az asztalra. Ha valaki nem szereti a forró pudingot, viszont a bőrrel sem küzdene kihűlt változata tetején, érdemes a tálba öntés után egy kanál cukorral meghinteni a tetejét. Így meggátoljuk a bőrösödést és korlátlanul fogyaszthatjuk a finom pudingot hidegen, melegen egyaránt!
Ha tejbegrízzel készülnénk, érdemes főzés előtt egy kis vizet töltenünk az edénybe. Így meggátolhatjuk, hogy odakapjon a dara főzés közben.
A romantikus vacsorához persze elengedhetetlen kellék a pezsgő és a gyertyafény – a felbontott pezsgősüvegbe lógassunk kiskanalat, ha nem akarjuk, hogy elszökjön belőle a szénsav. A gyertyát pedig nyugodtan tegyük be pár órára a fagyasztóba, mielőtt romantikázni kezdenénk: így sokkal lassabban ég le, mint fagyasztás nélküli állapotban!
Persze a takarítást se felejtsük el: rozsdamentes edényeinket könnyedén megszabadíthatjuk az aljukra égett szennyeződésektől. Öntsünk beléjük egy kis ecetet és forraljuk két-három percen keresztül – máris megússzuk a súrolást!
Főzésre fel! Vár ránk még egy indián nyár!