Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Konyhai praktikák 2

Konyhai praktikákról szóló korábbi cikkünkben már adtunk pár hasznos tippet a nyári sütögetésekhez. Íme néhány további ötlet, hogyan bolondítsuk meg a  közös étkezéseket.

A desszert mindig a vacsora fénypontja. Egy finom házi puding gyorsan készen van, a legkülönfélébb ízekben varázsolhatjuk az asztalra. Ha valaki nem szereti a forró pudingot, viszont a bőrrel sem küzdene kihűlt változata tetején, érdemes a tálba öntés után egy kanál cukorral meghinteni a tetejét. Így meggátoljuk a bőrösödést és korlátlanul fogyaszthatjuk a finom pudingot hidegen, melegen egyaránt!

Ha tejbegrízzel készülnénk, érdemes főzés előtt egy kis vizet töltenünk az edénybe. Így meggátolhatjuk, hogy odakapjon a dara főzés közben.

A romantikus vacsorához persze elengedhetetlen kellék a pezsgő és a gyertyafény – a felbontott pezsgősüvegbe lógassunk kiskanalat, ha nem akarjuk, hogy elszökjön belőle a szénsav. A gyertyát pedig nyugodtan tegyük be pár órára a fagyasztóba, mielőtt romantikázni kezdenénk: így sokkal lassabban ég le, mint fagyasztás nélküli állapotban!

Persze a takarítást se felejtsük el: rozsdamentes edényeinket könnyedén megszabadíthatjuk az aljukra égett szennyeződésektől. Öntsünk beléjük egy kis ecetet és forraljuk két-három percen keresztül – máris megússzuk a súrolást!

Főzésre fel! Vár ránk még egy indián nyár!

Scroll To Top