Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Kopi Luwak avagy a világ legdrágább kávéja

Rengeteg kávéfajta létezik és sokféleképpen lehet variálni őket. Egy különleges kávéfajtát szeretnénk bemutatni, amit ugyan már több helyen lehet kóstolni Magyarországon, mégis nagyon kevés van belőle és ebből kifolyólag az ára is borsos.

Csupán néhány száz kiló készül a világ egyik legexklúzívabb kávéfajtájából. Indonéziából származik, ahol alapvetően is nagyon jó minőségű kávébab terem, de a szóban forgó nedű sajátosságát nem ez adja. Egy vadmacskafajta, a cibetmacska fogyasztja el, aki a kávéfák tetején él. Majd ezek a kávészemek végighaladnak a bélrendszerén és fermentálódnak (ez tulajdonképpen a kávé nedves erjesztésével azonos folyamat). A bab maga nem oldódik fel, egyben találhatnak rá a munkások a macska ürülékében. Hogy miért különleges ez a bab? A cibetmacskák régóta fogyasztják ezt a kávébabot, szóval csak a legkiválóbb minőségből hajlandóak enni. Tehát, ami kijön belőlük, az már azonnal válogatott minőségű. És akkor még nem számoltunk azzal, hogy a munkásoknak meg kell találniuk a vadmacska ürülékét is, ami nem könnyű feladat, hiszen lévén éjszakai vad, igyekszik az ellenségei elől eltüntetni a saját szagát.

 

Megéri? Állítólag az aromája leginkább a jó minőségű csokoládéra hasonlít, nehéz, testes, krémes íze miatt imádja mindenki, aki kóstolta. Ha ezt a fajta kávét nem is, de sokféle jó minőségű kávét ihatsz nálunk is a Zilában, érdemes betérned!

Scroll To Top